Încărcarea rapidă a telefoanelor va fi limitată de noile reguli ale Google

Încărcarea rapidă a telefoanelor va fi limitată de noile reguli ale Google

Google vrea să schimbe modul în care se efectuează încărcarea rapidă, din cauza temerilor cu privire la siguranța utilizatorilor și a telefoanelor acestora.

Google a schimbat regulile pe care le au de respectat producătorii de telefoane ce se vor folosi de tehnologia de încărcare rapidă ce se bazează pe porturi USB Type-C. Astfel, noile sisteme ce se bazează pe încărcarea rapidă ar putea fi diferite de cele folosite în prezent.

Schimbările aduse de Google regulamentelor apar în documentul Android Compatibility Defiition, unde se recomandă ca smartphone-urile ce folosesc tehnologia USB Type-C pentru încărcare, să nu aibă metode particulare care schimbă voltajul în afara limitelor standard.

Dacă se produc asemenea schimbări în timpul încărcării, Google susține că ar putea apărea probleme operaționale cu încărcătoarele sau chiar cu telefoanele care folosesc încărcarea rapidă bazată pe USB Type-C, cunoscută ca Power Delivery. Cu alte cuvinte, un sistem de încărcare nu ar fi compatibil cu un altul, iar o astfel de combinație s-ar putea să nu fie o idee prea bună.

Momentan, Google face doar o recomandare cu privire la noul standard ce se vrea a fi impus cu privire la încărcarea rapidă, dar avertizează că, în viitor, acesta ar putea deveni obligatoriu, scrie digitaltrends.com.

Ce înseamnă asta pentru producătorii de telefoane? De exemplu, Huawei, Qualcomm, Oppo sau OnePlus au propriile tehnologii de încărcare rapidă, ce necesită un încărcător special, livrat împreună cu telefonul. Astfel de încărcătoare inteligente schimbă capacitatea de încărcare și folosesc algoritmi speciali de livrare a energiei electrice, pentru a reduce timpii de încărcare.

Google susține că aceste schimbări ar fi împotriva protocolului Power Delivery, iar că folosirea unui încărcător care nu este destinat pentru un anumit telefon ar putea cauza probleme, fără să fie date detalii. Cu toate acestea, e ușor să ne dăm seama că avem de-a face cu probleme simple, ca încărcarea lentă, sau cu probleme grave, de supraîncălzire sau de incendii în cazul bateriilor suprasolicitate.

Modul exact în care încărcarea rapidă va fi afectată nu este clar, momentan, astfel că rămâne să așteptăm să vedem deciziile de implementare ale producătorilor.

Citește și: