Șase telefoane cu USB C pe care să le cumperi acum, ca să fii pregătit pentru viitor

Șase telefoane cu USB C pe care să le cumperi acum, ca să fii pregătit pentru viitor

Probabil știi deja că următorul standard în industria tehnologiei e USB-ul de tip C, care te scapă de grija introducerii corecte a cablului în telefon. Noi ți-am pregătit o listă de telefoane cu USB C pe care să le cumperi, în cazul în care vrei să fii de pe acum în pas cu viitorul standard.

USB C este un nou conector standardizat, care va înlocui toate cablurile USB clasice şi nu numai. Acesta vine cu un design reversibil, dimensiuni scăzute şi multe avantaje faţă de predecesorii săi, iar imaginarea unui viitor în care acesta va fi singurul cablu necesar pentru toate nevoile nu e tocmai ruptă din filmele SF. Marii producători au început deja să îl adopte din 2015.

Telefoane cu USB C -Microsoft Lumia 950

Chiar dacă viitorul telefoanelor Lumia e mai mult decât sumbru, Microsoft Lumia 950 rămâne unul dintre cele mai bune telefoane cu USB C. Ecranul are o dimensiune de 5.2 inci și beneficiază de o nouă tehnologie, denumită „Glance”, care îți permite să vezi pe ecranul telefonului să vezi cele mai importante lucruri, precum întâlnirile programate. Aparent, această funcție nu va afecta deloc autonomia telefonului, chiar dacă se va activa de fiecare dată când vei scoate telefonul din buzunar.

Camera are un senzor de 20 MP si aparent este excelentă pentru fotografiile în luminozitate scăzută, dar și pe întuneric, deoarece blițul se este foarte performant, potrivit oficialilor Microsoft.  În plus, acestea beneficiază de cea mai nouă tehnologie de stabilizare a imaginii, ceea ce înseamnă că fotografiile vor trebui să aibă o calitate impresionantă.

Microsoft Lumia 950 e echipat cu tehnologia USB Type-C, care revoluționează modul în care ne raportăm la bateria telefonului. Aceasta poate fi încărcată de la zero la 80% în doar jumătate de oră. Îl găsești AICI.

lumia 950

Telefoane cu USB C – LG G5

LG G5 are specificațiile unui vârf de lance reușit. Are un display de 5,3 inch cu rezoluție QHD. Are un procesor Snapdragon 820 și 4GB RAM. Are o baterie de 2.800 mAh, 32GB spațiu de stocare și slot pentru card microSD. Are camere foto de 16 și 8MP pe spate (vă explic curând) și de 8MP pe față. Are senzor de amprente, încărcare rapidă și conector de tip USB-C.

Mai mult, are și posibilitatea de a renunța la partea de jos, pentru a acomoda un modul diferit, cu funcționalități suplimentare. Aceste module se numesc ”Friends”, adică prieteni, și, deocamdată, există unul pentru sunet HiFi în căști și unul cu o baterie mai mare și grip mai bun, pentru a folosi telefonul pe post de cameră foto. Un review complet găsești aici, iar dacă vrei să îl cumperi, îl găsești AICI.

Cele mai bune telefoane cu USB C - LG G5

Telefoane cu USB C – LG Nexus 5x

Încă o dată, modelul mai accesibil dintre cele două Nexus-uri anunțate anul trecut este subiectul unei reduceri considerabile la eMAG. LG Nexus 5x are un display de 5,2 inch cu rezoluție full HD, sub care se ascund un procesor Snapdragon 808 și 2GB memorie RAM. Spațiul de stocare este de 16 sau 32GB, însă nu poate fi extins prin card microSD. Camerele foto sunt de 12,3, respectiv 5MP, iar sub camera foto principală se găsește un senzor de amprente. Bateria este de 2.700 mAh și se încarcă prin intermediul unui cablu USB de tip C. Partea proastă este că acel cablu are mufe USB C în ambele capete, deci nu va fi ușor să transferi date între PC și smartphone, decât dacă ai un laptop sau un computer de ultimă generație. Îl poți cumpăra de AICI.

Cele mai bune telefoane cu USB C - LG Nexus 5x

Telefoane cu USB C – Huawei Nexus 6P

Nexus 6P este construit în jurul unui display AMOLED de 5,7 inci cu o rezoluție nativă de 2560 x 1440 pixeli. Acesta ar trebui să fie foarte rezistent la zgârieturi datorită folosirii unui strat de Gorilla Glass 4, cea mai nouă variantă. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie devenită deja clasică în ultimul an, dintre versiunea 2.1 a SoC-ului Snapdragon 810 şi 3GB RAM. În funcţie de buget, poate fi achiziţionat cu 32, 64 sau 128GB de memorie internă, nişte variante de stocare pe care şi Apple ar fi trebuit să le folosească în cazul iPhone 6S.  Pentru încărcare şi sincronizare de date, dacă veţi achiziţiona un Nexus 6P, veţi avea nevoi de un cablu reversibil USB Type C. Având o bateria de 3.450 mAh, acesta nu suportă reîncărcarea wireless, dar se va încărca destul de rapid datorită compatibilității cu standardul Qualcomm Quick Charge. Îl poți lua de AICI.

Cele mai bune telefoane cu USB C - Huawei Nexus 6p

Telefoane cu USB C – Allview V2 Viper X+

Allview V2 Viper X+ are ecran AMOLED de 5.5 inci, cameră foto de 13 megapixeli, o baterie bună și conector USB C. Îl poți cumpăra de AICI la un preț accesibil.

Cele mai bune telefoane cu USB C - Allview V2 Viper X

Telefoane cu USB C – Huawei P9

Huawei P9 este un vârf de gamă cu specificații bune, dar ușor mai slabe decât cele întâlnite la telefoane precum Samsung Galaxy S7, LG G5 sau HTC 10. Are un display de 5,2 inch cu rezoluție full HD sub care ascunde un procesor Hisilcon Kirin 955 și 3GB RAM. Bateria este de 3.000 mAh, iar încărcarea se face printr-un port USB C. Spațiul de stocare este de 32GB și există și un slot microSD, Huawei P9 are și un senzor de amprente, poziționat pe partea din spate, iar camerele foto sunt trei la număr (una de 8MP și două de 12MP), două dintre ele fiind poziționate pe partea din spate. Pentru mai multe detalii, citește acest review. Poate fi achiziționat de AICI.

Cele mai bune telefoane cu USB C - Huawei P9

 

Citește și: