Încărcarea rapidă este revoluționată de Qualcomm

Încărcarea rapidă este revoluționată de Qualcomm

Qualcomm sunt liderii de pe piață când vine vorba de încărcarea rapidă a telefoanelor și au de gând să rămână în aceeași poziție.

La momentul actual, funcția de încărcare rapidă Quick Charge de la Qualcomm este compatibilă cu peste 100 de smartphone-uri, la care se adaugă și 300 de accesorii destinate acestei funcții.

Industria mobilă a început să de îndepărteze de microUSB, pentru a face loc standardului USB-C, care este mult mai versatil, iar Qualcomm nu stă pe loc. Tocmai de aceea, încărcarea rapidă este acum facilitată de versiunea Quick Charge 4.0, care este compatibilă cu USB-C, dar și cu USB-PD (livrare de energie).

A doua funcție este semnificativă, având în vedere că Google a recomandat producătorilor să se distanțeze de modulele care nu funcționează cu USB-C, cum ar fi versiunile anterioare de Quick Charge. Aceștia au fost încurajați să se orienteze către standardul USB-PD. Qualcomm a introdus acest standard în încărcarea rapidă nou-lansată, astfel că problema enunțată de Google ar putea să devină istorie foarte rapid.

Qualcomm nu se folosește doar de USB-PD pentru a oferi energie telefonului, ci și de o tehnologie paralelă, Dual Charge, menită să încarce bateria unui smartphone cu 20% mai repede și cu o eficiență cu 30% mai ridicată, în comparație cu Quick Charge 3.0. Astfel, cinci minute de încărcare te vor ajuta să folosești smartphone-ul pentru încă cinci ore, arată androidcentral.com.

Încărcarea rapidă din varianta 4 a Quick Charge se folosește de un algoritm îmbunătățit de management de energie. Astfel, algoritmul monitorizează în timp real temperaturile, voltajul și curentul, protejând bateria, cablurile, conectorii și întregul sistem. Astfel, bateriile nu se vor supraîncărca și se vor evita accidente precum cele cauzate de încărcarea defectuoasă, suferite de Note 7.

Citește și: