Încă un mod prin care poți verifica dacă ai un Galaxy Note 7 defect

Încă un mod prin care poți verifica dacă ai un Galaxy Note 7 defect

Prin intermediul unui update de software, cei de la Samsung îi vor ajuta pe utilizatori să știe dacă dețin un Samsung Galaxy Note 7 reparat.

Modelul Galaxy Note 7 le-a cauzat probleme uriașe celor de la Samsung, iar unii spun deja că soarta terminalului ar putea fi deja compromisă. Se estimează că în jur de 2,5 milioane de modele fuseseră livrate până la startul procesului de înlocuire, iar acum, știrile cu privire la exploziile cauzate de baterii au ajuns în toată lumea.

După cum probabil știți deja, compania coreeană a început de curând să înlocuiască dispozitivele defecte. Astfel, clienții le vor putea identifica pe cele reparate grație autocolantului de pe cutiile în care acestea sunt livrate și pictogramei verzi din bara de status a telefonului, care indică nivelul bateriei.

Ceea ce unii au menționat de curând, însă, a fost faptul că un asemenea feature, oricât de banal ar părea, încalcă regulile documentului care definește compatibilitatea cu Android. Potrivit publicației Android Authority, respectarea regulilor este necesară pentru orice producător care vrea să beneficieze de suita de aplicații Google și care vrea ca dispozitivele sale să aibă acces la Google Play Store.

”Pentru le permite dezvoltatorilor să aibă o experiență mai bună atunci când îl configurează, este important ca stilul pictogramelor din bara de status să fie menținut în cazul diverselor terminale. Prin urmare, dispozitivele Android trebuie să folosească albul în cazul pictogramelor care au legătură cu sistemul (precum semnalul sau nivelul bateriei) și în cazul notificărilor afișate de sistemul de operare”, este menționat în regulile companiei.

Ulterior, însă, Hiroshi Lochkeimer, vice-președintele Android, a clarificat situația. Întrucât mai multe publicații atrăgeau atenția asupra faptului că Samsung încalcă în mod clar regulile Android, Lockheimer a confirmat că Google a colaborat cu Samsung în privința Samsung Galaxy Note 7, pentru a rezolva problema cât mai rapid. Astfel, Google le-a permis coreenilor să implementeze o pictogramă verde pentru baterie, cu un contur alb.

Citește și: