În curând se pare că nu vor mai exista jocuri piratate

În curând se pare că nu vor mai exista jocuri piratate
11:36 08.01.2016

Numărul celor care se bucură la ora actuală de jocuri piratate este foarte mare, dar în curând s-ar putea să scadă brusc dacă tot mai multe companii vor folosi o nouă metodă de protecție DRM.

Digital Rights Management sau DRM este un nume generic atașat tehnologiilor folosite de creatorii de conținut digital original, indiferent dacă este vorba de filme, muzică sau aplicații software cu scopul de a preveni piratarea lor. Deși în cazul filmelor și a melodiilor sunt șanse infime ca protecția să devină imbatabilă vreodată și singura șansă este ca internauții să aprecieze nivelul de confort care vine la pachet cu servicii precum Netlfix, situația amatorilor de jocuri piratate este complet diferită.

Jocurile video se piratează din totdeauna, iar problema nici măcar nu este limitată la titluri de PC, ci și la Mac, Xbox sau PlayStation. Din păcate, cei care refuză să cumpere jocuri, în curând s-ar putea să aibă parte de o lovitură dureroasă, iar detaliile au fost publicate într-un interviu acordat celor de TorrentFreak de către hackeri chinezii din grupul 3DM. Dacă numele vă este străin, merită să aveți în vedere că s-au aflat printre primii care au reușit să creeze un crack pentru GTA V. 

Protecția care pune din ce în ce mai tare bețe în roate celor de la 3DM poartă numele Denuvo, iar odată cu trecerea timpului, se pare că are parte de update-uri care o fac și mai dificil de ocolit. Eficiența sa s-a dovedit cel mai recent cu FIFA 16 și Just Cause 3, două jocuri care, deși sunt foarte populare și au fost lansate la începutul lunii trecute, nu au fost încă piratate. Pornind de la această premisă, unul dintre creatorii de jocuri piratate a afirmat pe un ton cât se poate de dramatic că ,,în doi ani, mi-e frică de faptul că nu vor mai exista jocuri gratuite pe care să le joci în lume.

Partea tristă este că acest anunț vine la aproximativ un an după ce 3DM a reușit să creeze un crack pentru Dragon Age Inquisition, unul dintre primele jocuri care au folosit protecția Denuvo. Între timp însă, Denuvo a evoluat, iar hackerii nu prea mai au ce să facă, decât să cumpere jocuri de pe Steam sau Origin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI