IFA 2016: Căștile cu adevărat wireless de la Jabra reușesc să-ți ia pulsul

IFA 2016: Căștile cu adevărat wireless de la Jabra reușesc să-ți ia pulsul

Căștile Bluetooth in-ear fără nici un fel de fire între ele devin din ce în ce mai comune, iar cu seria Elite Sport, cei de la Jabra își încearcă și ei norocul.

S-au aflat timp de câțiva ani în stadiu de proiect, dar căștile in-ear sunt acum realitate. Nu mai sunt doar rezultatul unor campanii încununate de succes pe Kickstarter și nu sunt produse doar de niște companii de care nu ați auzit niciodată. După ce Samsung a lansat seria Gear IconX, a sosit momentul ca cei de la Jabra să facă un gest similar.

Un titan în domeniul căștilor Bluetooth, cu experiență de câteva decenii în producerea de căști cu microfon și sisteme handsfree, Jabra s-a aliniat la trendul pieței și a anunțat la IFA 2016 prima lor pereche de căști fără nici un fel de fire. Denumite generic trully wireless, căștile Jabra Elire Sport au un design atrăgător, dar fac mult mai mult decât să redea muzică. Dedicat amatorilor de activități sportive, acestea sunt foarte bune și la a monitoriza diverse particularități ale efortului vostru fizic. Această lansare vine la aproximativ o lună după ce danezii au anunțat alte două modele de căști Bluetooth actualizate.

Similar cu Gear IconX de la Samsung, noile perechi de căști de la Jabra, pe lângă faptul că nu vă încurcă dacă plănuiți să mergeți la sală, reușesc să vă măsoare în timp real și ritmul cardiac. Conform specificațiilor producătorului, pulsul vă este citit cu o precizie de peste 90%. Volumul maxim de oxigen consumat în timpul efortului fizic (VO2 Max levels) este de asemenea evaluat. Similar cu orice smartwatch modern, aceste căști își fac treaba și când vine vorba de măsurarea distanței, a ritmului de deplasare, a rutei și caloriilor consumate. Tot ce trebuie să faceți pentru a avea acces la aceste detalii este să instalați aplicația de mobil Sport Life a aceleiași companii. Cu o garanție de 3 ani pentru protecție la transpirație, Jabra Elite Sport sunt certificate IP67 pentru rezistență deosebită la apă. Autonomia specificată este de aproximativ 3 ore pentru audiție și apeluri.

Disponibile începând cu 30 octombrie, noile căști wireless de la Jabra au preț de 250 de dolari.

Playtech se află la IFA 2016 și vă aduce cele mai interesante informații despre lansările de acolo.

Citește și:
Sursa: Engadget