Huawei vrea să depășească Apple și Samsung în câțiva ani

Huawei vrea să depășească Apple și Samsung în câțiva ani

Șeful celor de la Huawei crede că Samsung și Apple pot fi depășite în cinci ani de zile la capitolul vânzări.

Poți să acuzi Huawei de unele lucruri, însă nu poți să spui vreodată că nu este o companie ambițioasă. Aceasta caracteristică a ieșit la suprafață, de curând, încă o dată, grație unei declarații a CEO-ului companiei din China. După cum scriu cei de la Phonearena, Richard Yu a declarat că Huawei va reuși să depășească Apple peste doi-trei ani de zile, devenind al doilea cel mai mare producător de telefoane din lume.

În cinci ani de zile, acesta se așteaptă să depășească și Samsung, pentru a deveni cel mai important jucător de pe piața dispozitivelor mobile. În prezent, Huawei este cel mai mare producător din China și al treilea la nivel mondial. În urmă cu ceva vreme, Xiaomi era considerat cel mai mare producător de telefoane mobile din China. Compania, însă, are parte de probleme serioase pe principala sa piață. Situația s-a schimbat în ultimul sfert financiar, iar una dintre cauzele principale ar fi creșterea de 80% înregistrată de Huawei, în comparația cu aceeași perioadă a anului trecut.

Pe parcursul anului 2016, Huawei speră să livreze cu 30% mai multe telefoane decât anul trecut. În 2015, au fost vândute nu mai puțin de 104,1 milioane de telefoane mobile, o creștere cu 53% față de anul precedent. Apple, de cealaltă parte, a reușit să vândă aproximativ 226 de milioane, iar Samsung 320 de milioane.

Citește și:
Etichete: