Huawei a devenit cel mai mare producător de telefoane din China

Huawei a devenit cel mai mare producător de telefoane din China

Conform unor informații apărut de curând, Huawei este acum cel mai mare producător de telefoane din China.

Până de curând, Xiaomi era considerat cel mai mare producător de telefoane mobile din China. Compania, însă, are parte de probleme serioase pe principala sa piață. Astfel, după cum scriu cei de la TechCrunch, Xiaomi a vândut anul trecu nu mai puțin de 61 de milioane de telefoane mobile în China. Inițial, pentru anul 2015, conducerea își propusese să atingă cifra de 100 de milioane. Obiectivul a fost ulterior redus la 80 de milioane, iar Xiaomi se află acum sub presiune, fiind forțată să se extindă în continuare.

Canalys, o firmă care se ocupă cu studii de piață, a eliberat de curând un raport în care susține că cei de la Xiaomi au pierdut titlul de cel mai mare producător de telefoane din China în favoare Huawei. Situația s-a schimbat în ultimul sfert financiar, iar una dintre cauzele principale ar fi creșterea de 80% înregistrată de Huawei, în comparația cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, Canalys nu a menționat nimic în legătură cu Samsung și Apple, informațiile cu privire la situațiile acestora urmând a fi publicate în curând.

”Tocmai am lansat Redmi Note 2 la mijlocul lunii august și Mi 4c la sfârșitul lunii septembrie, ceea ce înseamnă că gama noastră de produse a trecut printr-o perioadă de tranziție în al treilea trimestru financiar din 2015 și am fost nevoiți să mărim oferta pentru a face față cererii”, a declarat un oficial din cadrul Huawei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: