Huawei P9 lite e promovat drept cel mai bun smartphone mid-range

Huawei P9 lite e promovat drept cel mai bun smartphone mid-range

Huawei P8 lite s-a bucurat, anul trecut, de un succes răsunător, atât în România, cât și la nivel global. Chinezii încearcă să copieze succesul cu Huawei P9 lite, ”fratele mai mic” al vârfului de gamă Huawei P9. 

Astfel, compania promovează modelul Huawei P9 lite drept cel mai bun smartphone pe segmentul mid-range. E pe bună dreptate această afirmație? Să vedem, în primul rând, specificațiile.

Huawei P9 lite are un display full HD de 5,2 inch, deja un punct în plus față de alte terminale de pe segmentul mid-range. Plasat în partea din spate a dispozitivului, senzorul asigură securitatea tuturor datelor și le va permite utilizatorilor să își deblocheze dispozitivul ușor. Versiunea standard Huawei P9 Lite, care se comercializează și pe plan local, este Dual SIM, iar conectivitatea oferită include tehnologia 4G. Bateria integrată în noul model Huawei are o capacitate de 3000 mAh, iar procesorul Octa-core HiSilicon Kirin 650 contribuie și el pentru ca expriența de utilizare a produsului să fie fără cusur. Huawei P9 lite dispune de o cameră principală de 13 MP, cu stabilizare optică a imaginii, lucru rareori văzut la telefoanele care nu sunt vârf de gamă. 

Față de modele de la Samsung, LG, Sony sau HTC, Huawei P9 Lite stă considerabil mai bine pe acest segment de preț. Compania menționează, de asemenea, în comunicatul remis Playtech, că afirmația potrivit căreia Huawei P9 lite este cel mai bun smartphone-mid range ”valabilă în cazul smartphone-urilor importate oficial în România, de către producători internaționali, care asigură garanție de produs”.

Deci, telefoanele aduse ”cu sacoșa”, sau cele chinezești cu specificații absurde și prețuri infime nu intră în acest clasament, lucru care ni se pare corect. Huawei P9 lite este disponibil AICI, la prețul de aproximativ 1.200 lei.