Huawei Mate 9 lansat oficial cu specificații de invidiat și premiere

Huawei Mate 9 lansat oficial cu specificații de invidiat și premiere

În urmă cu cevat timp, au făcut valuri la nivel internațional cu Huawei P9. Acum, chinezii au lansat Huawei Mate 9 pentru a rupe gura târgului.

Începe să devină din ce în ce mai dificil să concurezi cu chinezii în materie de smartphone-uri, iar recent anunțatul Huawei Mate 9 este cea mai recentă dovadă a acestui trend. Având în vedere zvonurile din ultimele săptămâni, acesta integrează o serie de particularități previzibile, dar are și câteva noutăți ce nu merită trecute cu vederea.

Cel mai recent telefon de top al Huawei se poate lupta de la egal la egal cu vârfuri de la Samsung, Apple sau LG, iar aspectul exterior este unul de invidiat. Acesta folosește o carcasă metalică de aluminiu și are rame laterale aproape inexistente în jurul ecranului Full HD de 5,9 inci.

O premieră la capitolul putere de procesare, Huawei Mate 9 este primul smartphone al chinezilor dotat cu procesorul de top realizat in-house Kirin 960. Acesta din urmă este primul SoC octa core din lume ce combină într-o singură pastilă de siliciu 4 nuclee pe arhitectură ARM Cortex – A73 și alte 4 pe arhitectură ARM Cortex-A53. Cantitatea de memorie RAM este de 4GB, devenită standard în ultimul an. Memoria internă este de 64GB. Un acumulator intern de 4000 mAh ar trebui să fie suficient pentru o zi departe de priză.

În privința abilităților de captură, Huawei a continuat colaborarea cu Leica, iar Mate 9 integrează pe spate doi senzori cu abilități diferite – unul RGB de 12 megapixeli cu F/2.2 și un al doilea monocrom de 20 megapixeli cu F/2.2. Câțiva algoritmi avansați de post-procesare combinați cu hardware-ul peste medie, ar trebui să se reflecte în fotografii impresionante.

Huawei Mate 9 vine preinstalat cu recent lansatul Android 7.0 Nougat, mascat de interfața proprietară EMUI 5.0. Smartphone-ul va fi disponibil în culorile negru, space grey, moonlight silver, champagne gold, mocha brown și ceramic white. Prețul pentru Huawei Mate 9 în Europa va fi de 700 euro.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo