HTC 10 Lifestyle este o variantă mai accesibilă de HTC 10 care va ajunge în anumite regiuni

HTC 10 Lifestyle este o variantă mai accesibilă de HTC 10 care va ajunge în anumite regiuni

După ce am văzut foarte multe informații online despre noul smartphone HTC, aflăm primele detalii despre HTC 10 Lifestyle, o versiune mai accesibilă a telefonului de top.

Pentru prima oară în câțiva ani, HTC a renunțat la denumirea HTC One pentru vârful său de gamă, apelând în schimb doar la numărul aferent generației. De această dată, este vorba de HTC 10, terminalul de top ce va încerca să fie un concurent serios pentru Galaxy S7 și LG G5 pe zona de high end.

În încercarea de a se adresa mai multor tipuri de utilizatori, cu bugete mai mult sau mai puțin generoase, HTC a anunțat două variante de HTC 10. În mare parte, specificațiile lor sunt identice, dar puterea de procesare în cazul HTC 10 Lifestyle este un pic mai mică. Dedicat în special Indiei, cel puțin în prima etapă de propagare în piață, smartphone-ul are deja o pagină dedicată pe portalul HTC al țării respective.

Vizavi de cel mai important downgrade din HTC 10 Lifestyle, față de HTC 10, merită să aveți în vedere că în ambele cazuri vorbim de un Snapdragon. În cazul terminalului de vârf, va fi vorba de un SoC Qualcomm Snapdragon 820, la fel ca în LG G5 sau Galaxy S7, în timp ce versiunea Lifestyle va folosit un SoC Snapdragon 652. Cantitatea de memorie RAM este de asemenea un pic mai mică, doar 3GB în HTC 10 Lifestyle, în loc de 4GB în varianta premium.

Lăsând însă la o parte aceste detalii tehnice, în rest, smartphone-ul destinat pieței din India are aceeași cameră, sonorizare premium, un display QHD și baterie de 3000 mAh, la fel ca HTC 10. Având în vedere că în majoritatea cazurilor nici măcar nu veți putea sesiza vreo diferență în ceea ce privește procesarea, dacă este semnificativ mai ieftin și ajunge și pe piața locală, nu aveți nici un motiv pentru a nu vă cumpăra un HTC 10 Lifestyle.