HP Z2 Mini este o stație de lucru deghizată într-un mini PC

HP Z2 Mini este o stație de lucru deghizată într-un mini PC

Noile tehnologii permit realizarea unor sisteme ultra-performante într-o carcasă de dimensiuni mici, iar HP Z2 Mini este dovada acestei realități.

De-a lungul anilor, ne-am obișnuit să asociem ideea de mini PC cu niște sisteme compacte care te invitau să faci câteva compromisuri de performanță de dragul dimensiunilor reduse. În definitiv, nu ai fi fi putut să instalezi un desktop clasic în același loc în care pui un mini PC și, cu siguranță, un astfel de sistem compact se pretează mult mai bine lângă TV.

Lăsând însă teoria la o parte, cei de la HP s-au decis să spulbere orice mit legat de un mini PC-uri prin lansarea noului HP Z2 Mini. Deși este greu de verificat această afirmație, acesta s-ar putea să fie primul computer atât de mic construit în jurul unor procesoare Intel Xeon, dedicat în mod uzual serverelor dedicate sau stațiilor de lucru profesionale. În a doua categorie se pare că intră și Z2 mini, având în vedere că în spațiul restrâns și-a găsit loc și o placă video NVIDIA Quadro mobile M620.hp-z2-mini-1

Miracolul nu se termină însă când vedeți configurația hardware. Partea cu adevărat specială constă în grosimea de doar 2,3 inci, și faptul că oficialii HP au afirmat că este cu 90% mai mic decât un sistem standard de business. Cu forma micuță de octagon, această creație este descrisă ca fiind ,,stația de lucru cu designul cel mai unic din cei 35 de ani de realizat stații de lucru ai HP.” Pentru ca un astfel de sistem să fie posibil, HP Z2 Mini folosește un sistem de răcire particularizat, cu 63% mai silențios decât alte computere din aceeași clasă.

În funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție, Z2 Mini poate fi achiziționat cu până la 32GB DDR4 și un HP Z Turbo Drive de 1,5TB. Dacă nu aveți nevoie de un Intel Xeon E3-1200v5, aceeași carcasă poate fi livrată cu un Intel Core i3, i5 sau i7 de ultimă generație. Conectica nu include un port HDMI, dar aveți totuși trei porturi DisplayPort și un USB-C. Prețul de start este de 700 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo