HP Spectre – cel mai subțire laptop din lume nu e doar frumos

HP Spectre - cel mai subțire laptop din lume nu e doar frumos

Indiferent dacă sunteți sau nu fani ai sistemelor HP, noul HP Spectre, cu titlul de cel mai subțire laptop din lume, are toate șansele să vă uimească. 

Pentru foarte mulți ani, cei de la HP au fost pe primul loc în materie de vânzari de sisteme. De curând însă, au fost depășiți de Lenovo, iar cu creații precum noul HP Spectre, speră să-și recapete poziția de relevanță în piață.

Este foarte ușor să creezi o întreagă platformă de promovare în jurul unui superlativ absolut și tocmai din acest motiv, prea frumosul HP Spectre are toate ingredientele necesare pentru a deveni un succes de piață. În primul rând, este cel mai subțire din lume momentan, la doar 10,4 milimetri grosime în cel mai gros punct al său, o grosime similară cu cea a unei baterii AAA.

HP-Spectre-12.3_right-facing-profile

Un laptop cu diagonala de 13,3 inci, noul HP Spectre incorporează o combinație foarte interesantă de elemente create în principal din aluminiu, dar și fibră de carbon. Panoul este folosit este de tip edge-to-edge, marginea fiind aproape inexistentă. Sistemul audio este asigurat de Bang & Olufsen în combinație cu HP Audio Boost, în timp ce puterea de procesare, în funcție de buget, poate fi dată de un Intel Core i5 sau Core i7 de ultimă generație.

Complet diferit față de celelalte sisteme din portofoliul companiei, HP Spectre este impozant și surprinzător la doar 1,1 kilograme. Merită reținut că nu este și cel mai ușor laptop din lume, are aproximativ 200 de grame în plus față de MacBook-ul celor de la Apple. Aspectul de bijuterie este dat de câteva accente foarte lucioase de cupru integrate cu precizie. Balamaua pare că lipsește cu desăvârșire datorită utilizării unui sistem de prindere ascuns cu piston.

Pe lângă un procesor Intel Core de generația a 6-a, stocarea este de tip SSD pe PCIe cu până la 512GB de spațiu și 8GB RAM. Conectica, pe lângă cele mai noi standarde de comunicații wireless, include 3 porturi USB Type C de mare viteză. Autonomia este de aproximativ 9,5 ore.

Prețul de start pentru noul HP Spectre este de 1169 de dolari în Statele Unite, iar precomenzile la el vor începe cu 25 aprilie.

HP Spectre lansare USB Type c