Din cauza Apple, HP renunță la sunetul Beats în laptopurile sale

Din cauza Apple, HP renunță la sunetul Beats în laptopurile sale

După ce Beats a intrat în portofoliul Apple, cei de la Hewlett Packard au fost nevoiţi să-şi caute un nou provider de soluţii audio, ajungând la

HP s-a numărat printre primele companii producătoare de sisteme care a avut luciditatea de a apela la  o companie terţă pentru realizarea sonorizării din laptopurile, tabletele şi all-in-one-urile sale. Parteneriatul cu Beats, pe lângă faptul că s-a manifestat printr-o calitate audio sporită, a fost şi o mişcare de marketing foarte profitabilă pentru gigantul american, într-o perioadă în care toţi adolescenţii visau la căşti Beats by Dr.Dre.

Pentru că Beats nu mai este disponibilă pentru astfel de contracte, Hewlett Packard s-a orientat către compania daneză Bang & Olufsen. Cu această ocazie, inginerii danezi vor fi responsabili de sistemele audio din tabletele şi computerele americanilor. După ce Apple a investit nu mai puţin de 3 miliarde de dolari în Beats, un astfel de anunţ devenise inevitabil.

Bang & Olufsen este o companie premium cu produse scumpe şi foarte scumpe. Luând în calcul acest aspect, este foarte probabil ca HP să dorească să transmită utilizatorilor produselor sale că este foarte serioasă în ceea ce priveşte calitate audio oferită prin gadgeturile pe care le produce.

Aparent, se lucrează de mult timp la acest parteneriat. Altfel, nu-mi explic cum HP a anunţat deja că în această primăvară va aduce pe piaţă primele sisteme cu sigla Bang & Olufsen şi . Din start, brandingul B&O va poposi pe liniile de produse HP Spectre, HP Envy, HP Omen şi câteva all-in-one-uri. Sigla B&O Play o vom putea vedea pe tablete Pavilion, câteva PC şi o serie de căşti.