29 sept. 2016 | 11:57

HP ne permite din nou să folosim cartușe de imprimantă neoriginale

ACTUALITATE
HP ne permite din nou să folosim cartușe de imprimantă neoriginale

HP Inc. tocmai a anunțat că anumite imprimante Officejet vor fi din nou compatibile cu cartușe de imprimantă neoriginale, cel puțin momentan.

Compania a fost aspru criticată de utilizatori în ultima perioadă, după ce a lansat un update de firmware ce nu mai permitea folosirea de cartușe de imprimantă care nu erau originale. De aceea, au revenit asupra deciziei de a bloca astfel de cartușe, dar compania nu dă înapoi complet.

HP continuă să afirme că folosirea de cartușe non-HP nu este indicată și, de asemenea, nu a făcut nicio promisiune cu privire la viitor. Astfel, există posibilitatea ca un alt update de software să oblige din nou utilizatorii de imprimante să cumpere cartușe originale.

”Am schimbat procedura de autentificare a cartușului într-o serie de imprimante de birou HP pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor, protejându-i de cartușe neoriginale ce nu conțin un cip de securitate marca HP și care încalcă drepturile noastre de proprietate intelectuală”, afirmă compania.

Recentul update de firmware pentru seriile HP Officejet, Officejet Pro și Officejet Pro X conținea ”un element dinamic de securitate ce prevenea folosirea de cartușe neoriginale și netestate ce foloseau cipuri clonate, chiar dacă acestea funcționau înainte”, continuă HP.

Utilizatorii ce nu doresc să fie ”protejați” de cartușele de imprimantă ieftine au acum susținere din partea HP, ce a lansat un ”update de firmware opțional ce înlătură elementul dinamic de securitate. Ne așteptăm ca update-ul să fie gata în următoarele două săptămâni.”

Această mișcare pro-consumatori ar putea fi un eveniment unicat, având în vedere că HP susține că va continua să folosească elemente de securitate ce ”protejează proprietatea intelectuală, incluzând metode de autentificare ce ar putea preveni funcționarea cartușelor neoriginale.”

Un oficial HP a declarat, de asemenea, că HP își rezervă dreptul de a furniza în viitor update-uri ce vor putea opri din nou cartușele de imprimantă neoriginale să mai funcționeze, indică arstechnica.com.