12 sept. 2016 | 17:02

HP cumpără o divizie Samsung și promite renașterea industriei copiatoarelor

ACTUALITATE
HP cumpără o divizie Samsung și promite renașterea industriei copiatoarelor

HP cumpără toată afacerea cu imprimante de la Samsung pentru 1.05 miliarde de dolari cu scopul de a revoluționa o industrie „moartă”.

Motivul din spatele unei decizii așa curajoase pare să fie dorința celor de la HP de a revoluționa industria stagnantă a copiatoarelor. În opinia acestora, când vine vorba de copiatoare, inovațiile au încetat să apară de ani buni.

„Copiatoarele sunt niște mașini complicate și învechite, cu o mulțime de piese înlocuibile, care necesită reparații ineficiente și întreținere dificilă ” afrimă cei de la HP, care, în mod contradictoriu doresc să se ocupe de așa ceva.

Această afacere reprezintă cea mai mare achiziție din istoria HP în materie de imprimante și aduce o serie de schimbări la Samsung.

Compania Coreană va continua să vândă imprimante în Corea, dar producătorul va fi prezentat drept HP. Totodată, divizia cu 6000 de angajați va deveni o companie separată care va fi vândută în întregime la HP.

Pe lângă această vânzare, Samsung a anunțat că vicepreședintele Jay Y. Lee (fiul actualului președinte Kun-Hee Lee, aflat momentan în spital) va fi nominalizat pentru ocuparea postului tatălui său în cazul decesului acestia.

Lee senior este cel care a făcut din Samsung compania de azi, capabilă să genereze 5% din PIB-ul Coreei de Sud. Însă peroada în care acesta s-a aflat la conducere, prin acuzațiile de corupție care i-au fost aduse, cere mult așteptata  schimbare în conduderea Samsung.

Autor: Andrei Geornoiu