„Hei fato”: atunci când fața lui Ryan Gosling vine la pachet cu lecții de gramatică

Internetul îl iubește pe Ryan Gosling. Da, e tipul din The Notebook, care nu e celebru doar pentru asta, ci și pentru că s-a trezit implicat în tot felul de proiecte internaute.

De exemplu, sigur vă amintiți seria de video-uri în care „Ryan Gosling nu își vrea să își mănânce cerealele” sau de textele motivaționale pe fotografii cu chipul lui, care îndemnau fetele să învețe pentru sesiune și să se simtă bine în pielea lor.

Tradiția merge mai departe printr-un proiect, de data asta făcut de niște români, creat parcă pentru a dezmierda feminismul care zace în fiecare reprezentantă a sexului frumos, într-o măsură mai mică sau mai mare. Se numește sugestiv „Hei fato”.

Ryan Gosling-proiect

Astfel, cele mai mari dorințe și aspirații feminine la galanteria venită din partea sexului opus au devenit și mici lecții de gramatică. Pentru că știm că unii dintre noi încă au problemea cu punerea bietei cratime la locul potrivit, mai ales în expresii „complexe” precum „uda-ți-aș florile”.

Ryan Gosling-proiect-1

Acum, lăsând gluma la o parte, știm că limba română e destul de plină de capcane, iar inversiunea condiționalului nu e chiar cea mai accesibilă la utilizare. Așadar, avem de toate: o porție de umor, un Ryan Gosling chipeș și puțină gramatică. În plus, adaptând această regulă a gramaticii, nu doar că învățăm să „agățăm” corect (nu că asta ar anula prea mult din efectul penibil), dar și să înjurăm corect (sic!).

Ryan Gosling-proiect-3

Așa cum era de așteptat, a apărut și o variantă pentru băieți, elaborată chiar de colegul Octavian Palade, cu un model inconfundabil pe post de suport fotografic. În plus, avem și o virgulă pusă cum trebuie în tilul „Hei, băiete”. Cum putem să nu iubim social media?

Sasha Grey-proiect (1) Sasha Grey-proiect (2) Sasha Grey-proiect

 

Citește și: