HBO, CNN și Cartoon Network ar putea ajunge proprietatea Apple

HBO, CNN și Cartoon Network ar putea ajunge proprietatea Apple

Gigantul Time Warner deține canale și servicii de streaming online precum HBO GO, Cartoon Network, CNN, TBS și, evident, Warner Bros. Acesta plănuiește să se vândă, iar printre marile companii interesate de această achiziție sunt Apple și AT&T.

Conform New York Post, CEO-ul Time Warner, Jeffrey Bewkes a menționat că ar fi de acord cu o posibilă vânzare a gigantului media. Unul dintre potențialii cumpărători fiind chiar Apple. Pe lângă fabricantul faimosului iPhone, gigantul de telecomunicații american AT&T este de asemenea interesat de o posibilă achiziție.

Apple a încercat, la rândul său să construiască un sistem de streaming online în stil Netflix, dar tratativele au stagnat din cauza dificultăților pe care gigantul american le-a întâlnit în a primi drepturile de difuzare ale materialelor ce aparțin Disney, CBS, Fox și Discovery.

Dacă Apple ar cumpăra până la urmă Time Warner, interesul în sistemul propriu de streaming online ar fi din nou trezit, de vreme ce seriale precum Game of Thrones ar intra imediat în inventarul Apple de proprietăți media extrem de valoroase. De CNN și NBT TV nu mai vorbesc…

Totuși, Apple trebuie să se lupte cu influența și buzunarele extrem de adânci ale AT&T care domină de departe rețeaua de telefonie din America. Lupta dintre AT&T și Apple pentru Time Warner se va face cu bani grei și multe intrigi în culise. Însă, dacă compania lui Tim Cook va ieși câștigătoare, e posibil ca Netflix să aibă în final un competitor extrem de periculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: