Google vă oferă 2GB de spațiu pe viață pentru câteva verificări

Google vă oferă 2GB de spațiu pe viață pentru câteva verificări

Cei de la Google nu sunt foarte generoși când vine vorba de spațiu în cloud, dar cu ocazia Safer Internet Day 2016 s-au decis să facă o excepție.

Din start, în momentul în care v-ați făcut un cont pe Google, compania americană vă oferă 15GB de spațiu pe care îi puteți impărți între email-uri pe Gmail, documente pe Google Drive sau imagini la rezoluția originală urcate pe Google Photos. Pentru a sări mai sus, trebuie să investiți bani reali. Din fericire, există și mici excepții de la regulă, circumstanțe în care oficialii gigantului din Mountain View simt nevoia să vă recompenseze pentru diverse gesturi.

În 2015, cei care au verificat validitatea informațiilor de securitate aferente contului Google au beneficiat de 2GB în plus pe viață. Procesul efectiv a durat câteva minute, iar urmările au fost pe viață. Anul acest, compania americană vrea să reitereze oferta, cu ocazia Safer Internet Day 2016 și să vă motiveze să accesați Google Security Checkup. Pe lângă faptul că gestul este unul foarte generos, merită să îl percepeți și ca un mod prin care Google vrea să vă atragă atenția asupra importanței securității online și a importanței datelor voastre pe care le aveți stocate în diverse colțuri ale internetului.

Partea cea mai bună a acestui anunț este că nu contează dacă și anul trecut ați făcut această verificare de securitate ajungând de la 15 la 17GB de spațiu. Cei 2GB se vor adăuga din nou la totalul existent. Ca urmare, puteți ajunge la 19GB de spațiu gratuit pe Gmail, Google Drive, Google Photos și nu numai.

Procesul efectiv de verificare este cât se poate de simplu. După ce ați accesat pagina Google Security Checkup trebuie să vă asigurați că numărul vostru de telefon și adresa de email alternativă mai sunt de actualitate. Eventual, puteți verifica validitatea întrebărilor de securitate și vă puteți asigura că dispozitivele conectate la contul vostru Google mai sunt în posesia voastră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: