Google atacă Microsoft: publică două vulnerabilităţi majore ale Windows

Google atacă Microsoft: publică două vulnerabilităţi majore ale Windows

După un gest similar făcut în urmă cu câteva săptămâni, cei de la Google publică din nou online, în defavoarea Microsoft, vulnerabilităţi din Windows.

Nu au trecut nici două săptămâni de când cei de la Microsoft s-au plâns, printr-un comunicat oficial, că atitudinea celor de la Google, de a publica vulnerabilităţi din Windows înainte de a fi acoperite, este distructivă. Cu toate acestea, Google se pare că nu vrea să renunţe la aceste atacuri.

De-a lungul anilor s-au creat multe antipatii între Google şi Microsoft. În primul rând, gigantul din Redmond a investit sume semnificative de bani în Scroogled, o campanie menită să atragă atenţia asupra dezavantajelor Chromebook-urilor şi a de scanare a mesajelor electronice din Gmail pentru a vă servi reclame personalizate. Acum a sosit momentul pentru ca gigantul din Mountain View să răspundă cu aceeaşi monedă.

Departamentul Google Security Research al companiei americane tocmai a publicat online două găuri de securitate destul de importante ce nu vor fi acoperite de Microsoft decât la începutul lunii viitoare. Una vizează în mod exclusiv sisteme care rulează Windows 7 şi nu are repercusiuni foarte grave. Cea de a doua afectează în egală măsură PC-urile cu Windows 7 şi Windows 8. Aceasta din urmă are legătură cu funcţia CryptProtectMemory şi afectează în principal persoanele care profită de funcţia de criptare nativă a datelor din Windows. Cu alte cuvinte, în anumite condiţii, nu este deloc dificil ca cineva să poată obţine acces la informaţiile voastre protejate, ignorând complet cheia de criptare.

La această oră, mingea e în terenul Microsoft. Rămâne să vedem dacă gigantul fondat de Bill Gates va trece peste politica internă a companiei de a lansa actualizări pentru sistemele sale de operare doar o dată pe lună. În orice caz, deşi Microsoft a încetat , presimt că aceste manifestări agresive ale Google sunt mai ,,dureroase”.

Citește și: