Google Trips vrea să devină partenerul tău de călătorie

Google Trips vrea să devină partenerul tău de călătorie

După o perioadă de testare de câteva luni, Google Trips s-a lansat oficial și este gata să te însoțească în călătorii, devenind singura aplicație pe care o vei folosi astfel.

Aplicația Google Trips tocmai a fost lansată public și are planuri mari. Noua aplicație se bazează pe capabilitățile de a citi, analiza și interpreta email-uri pe care le-ai primit pe contul tău de Gmail. Firește, asta se întâmplă doar cu permisiunea ta. Informații relevante cu privire la călătorii sunt extrase din contul de Gmail și Google Trips reușește astfel să îți ofere o serie de recomandări personalizate.

Partea cea mai bună e că aplicația oferă și suport offline, astfel că o poți folosi și dacă nu ai o conexiune la internet la dispoziție.

Noua aplicație preia sistemul implementat de Inbox și de Google Now, acela de descifrare a conținutului email-urilor pe care le primești automat de la agenții de turism, companii aeriene și alte surse asemănătoare. Gmail și Google Trips adaugă la acestea recomandări create pentru ceea ce compania numește ”top 200 orașe din lume”.

Între recomandări se găsesc obiective turistice, restaurante dar și alte puncte de interes pentru turiști. Imaginea completă reprezintă un ghid turistic ce poate fi urmat pe parcursul zilei și care este disponibil și offline.

Aplicația Google Trips a fost lansată în variantă beta în luna aprilie, iar producătorii au avut destul de mult timp să lucreze la design și funcționalitate.

Trips poate fi automatizat sau personalizat în funcție de preferințe. Există, de asemenea, posibilitatea să adăugați un oraș sau o anumită locație dintr-un oraș în Trips, iar aplicația va compila o listă de recomandări cu atracții turistice din imediata apropiere.

Google Trips are astfel în plan să devină un partener crucial în călătoriile pe care le faceți, fiind o soluție completă când vine vorba de o zi sau o săptămână de vacanță.