Google Translate va funcţiona în timp real şi în alte aplicaţii

Google Translate va funcţiona în timp real şi în alte aplicaţii

În cazul în care aţi devenit dependenţi de Google Translate în ultimii ani, vă veţi bucura să aflaţi că va funcţiona şi în interiorul aplicaţiilor, nu doar separat.

Deşi ne-am obişnuit să folosim Google Translate pe smartphone-uri şi pe web, serviciul celor de la Google a devenit peste noapte mult mai util datorită unui anunţ important făcut de companie zilele trecute. Ideea este că veţi putea profita de funcţionalitatea inclusă în aplicaţia celor de la Google în toate aplicaţiile în care dezvoltatorii vor dori să o implementeze. Astfel, dacă veţi dori de exemplu să vorbiţi cu un prieten pe WhatsApp în spaniolă, o veţi putea face, chiar dacă voi veţi scrieţi mesajele în limba română. Nu trebuie decât să ţineţi apăsat pe respectivul mesaj înainte să-l trimiteţi şi, din meniul contextul în care aveţi opţiunile copy/paste să selectaţi translate, după cum se poate vedea şi în captura de mai jos.

Această funcţie care vă va face viaţa mai uşoară va fi disponibilă din momentul în care v-aţi instalat cea mai recentă versiune de Google Translate. Din păcate, va fi disponibilă doar pe Android, nu şi pe iOS, cel puţin în etapa incipientă a proiectului. De asemenea, ţine de dezvoltatori dacă vor opta sau nu să implementeze. Partea bună este că deja câţiva dezvoltatori importanţi au optat pentru utilizarea Google Translat in-app. Momenta, lista include TripAdvisor, WhatsApp şi LinkedIn. Dacă folosiţi oricare dintre aceste aplicaţii, ar trebui ca printr-un update iminent să fie suficient să selectaţi un text pentru a-l putea traduce prin butonul Translate.

În mod evident, acest anunţ nu va remedia toate problemele de gramatică pe care le vedeţi în momentul în care traduceţi un text cu Google Translate. Ca urmare, ar trebui să profitaţi de noua funcţie într-un mod ponderat.

Google Translate Trip Advisor

Citește și: