Google se oferă să vă testeze viteza la internet

Google se oferă să vă testeze viteza la internet

Un test de viteză la internet este cea mai rapidă cale de a verifica dacă operatorul vostru vă fură la cântar, iar cei de la Google fac tot posibilul pentru a vă ajuta și ei când vine vorba de astfel de practici.

Este foarte probabil să folosiți Speedtest de la Ookla pentru a verifica de numeroase ori pe parcursul unei luni sau chiar și a unei singure zile, care este starea conexiunii voastre la internet. În cazul în care nu sunteți siguri dacă problema de conectivitate cu care vă confruntați are legătură cu un anumit site, cu dispozitivul pe care îl folosiți sau cu operatorul vostru de internet, un Speedtest este cea mai rapidă cale pentru a ajunge mai aproape de adevăr.

În principiu, companiile precum Ookla sau, mai recent, Neflix, care oferă astfel de servicii, nu se îmbogățesc neapărat din teste de viteză, dar se poate obține totuși un profit. În plus, când vine vorba de servicii online, indiferent de tip, Google vrea să-și facă simțită prezența. Din acest motiv, data viitoare când veți tasta check internet speed sau verfică viteza la internet în Google, s-ar putea să fie o chesiune de câteva secunde până veți afla răspunsul, alternativa fiind căutarea unui test de viteză, accesarea primei adrese din lista de rezultate și inițializarea testului.

În mod evident, funcția nu va fi neapărat revoluționară, dar va facilita un proces și asta este cel mai important. Google Measurement Lab va testa viteza voastră cu care vă conectați la internet și vă va oferi mai multe detalii ce pot ajuta administratorii de sistem.

Din păcate, cel puțin momentan, noua funcție nu a fost implementată global, dar este doar o chestiune de câteva zile, dacă nu câteva săptămâni, până se va pune în aplicare. Conceptual, rezultatele ar trebui să fie similare cu cele pe care le obțineți prin intermediul NDT – o unealtă a Google Measurement Lab care este de foarte mult timp online.

Citește și:
Sursa: Engadget