Bernie Speed Test îți verifică viteza de Internet conform standardelor lui Bernie Sanders

Bernie Speed Test îți verifică viteza de Internet conform standardelor lui Bernie Sanders

După ce au cauzat ieri o mică furtună în colțul românesc de Internet, afirmațiile lui Bernie Sanders, un om care nu se pare să fi avut vreodată o legătură cu țara noastră, au primit o replică amuzantă.

Bernie Speed Test este o mică aplicație online care îți testează viteza de Internet, oferindu-ți date concrete despre câți megabiți pe secundă poți să descarci, cât și de câte ori viteza ta este mai mică decât media pe București.

Luând ca referință viteza capitalei României, mesajul ironizează tweet-urile lui Bernie Sanders în care acesta considera inacceptabilă situația în care viteza Internetului din capitala noastră este mai mare decât viteza din zonele rurale din America.

Umorul paginii de net nu este oferit doar de ideea din spatele acesteia, dar și de imaginile care apar atunci când testul este finalizat. Pe lângă viteza medie pe care o are conexiunea ta la Internet, apar de asemenea și imagini sub formă de meme-uri în care Bernie Sanders te liniștește împăciuitor că indiferent de cât de slabă ar fi viteza ta de net e OK, pentru că e ca în America.

Pagina este construită de Mihnea Gheorghiu, Creative Director la Publicis și susține că e construită din banii ”unor tipi din România”. Pe lângă acest mic site umoristic, cei de la Paravion au intrat de asemenea în hora declarațiilor lui Sanders, menționând pe contul acestuia de Twitter că îi vor oferi o călătorie gratis până în România așa încât democratul să se poată bucura de viteza mare de Internet de la noi.

Până la urmă, toată această agitație pare mai degrabă o furtună într-un pahar cu apă. Cum Bernie Sanders s-a folosit de țara noastră pentru scopurile sale electorale, e puțin probabil să reacționeze la răspunsurile românilor care, nu arareori, au fost exagerate.

Așa cum spuneam în articolul anterior, măcar dacă infrastructura Internetului de la noi ar fi problema noastră cea mai mare. Într-o țară în care autostrăzile se construiesc pe invers iar zonele de ”business” din București sunt pline de gropi, cred că ar fi normal ca o altă infrastructură să ne preocupe mai tare decât viteza de net care curge prin cablurile noastre optice instalate abia acum cinci, zece ani.

Citește și: