Google revine la tablete: Urmează un nou Nexus 7

Google revine la tablete: Urmează un nou Nexus 7

Popularitatea tabletelor cu Android a variat foarte mult de la introducerea lor pe piață, dar Google se pare că lucrează intens la un nou Nexus 7.

De când telefoanele au devenit din ce în ce mai mari, vânzările a două tipuri de dispozitive au fost afectate. Este vorba de laptopuri și tablete. Cu toate că Apple lansează în continuare câte una, două sau trei tablete pe an, nici măcar Samsung nu mai aduce pe piață atât de multe modele. În plus nici măcar nevoia de upgrade nu este atât de arzătoare când vine vorba de tablete. Acestea funcționează în condiții decente 3 sau chiar 4 ani.

Google, prin intermediul programului Nexus, a adus pe piață câteva tablete atrăgătoare și accesibile de-a lungul anilor, dar în ultima perioadă a cam luat o pauză. Nexus 7, una dintre cele mai populare tablete create vreodată, nu a mai beneficiat de un upgrade din 2013. În plus, a fost încetat suportul pentur ea în urmă cu mai bine de un an.

Partea bună este că dacă v-ați dorit o tabletă Nexus ușoară și de dimensiuni decente, până la finele acestui an, veți avea ocazia să interacționați cu un nou Nexus 7. Informația vine de la Evan Blass, același individ care a dezvăluit un amalgam de detalii despre telefoane și tablete nelansate, doar pentru a se dovedi câteva săptămâni sau luni mai târziu că a avut dreptate.

Aparent, tableta actualizată va fi creată de Huawei și va avea numele de Huawei 7P. În privința configurației hardware, pe lângă diagonala de 7 inci, ce este surprinsă și în denumirea oficială a produsului, nu știm decât că va avea 4GB RAM. Ca fereastră de lansare, conferința Google de la începutul lunii octombrie s-ar putea să fie momentul perfect. Huawei a obținut deja o marcă de comercializare pentru Huawei 7P în prima parte a acestui an. Dacă acest zvon se va materializa, rămâne să vedem dacă vom vedea o nouă tabletă sub brandul Nexus sau Pixel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget