03 oct. 2016 | 08:11

Google Pixel și Google Pixel XL: toate detaliile despre telefoanele Google

ACTUALITATE
Google Pixel și Google Pixel XL: toate detaliile despre telefoanele Google

Google Pixel și Pixel XL, telefoanele care urmează să înlocuiască gama Nexus, au fost detaliate pe site-ul unui retailer cu numai o zi înainte de evenimentul oficial de lansare.

Smartphone-urile Google Pixel și Pixel XL reprezintă un pas important pentru Google. Dacă gama Nexus se baza puternic pe parteneriatele Google cu diverși producători, pentru Pixel, compania face un prim pas pentru a deveni ea însăși producătoare de telefoane.

Cu toate că hardware-ul nu este construit (încă) de Google, designul și alegerea hardware-ului ar fi gândite în totalitate de companie. Google Pixel și Pixel XL ar urma să fie anunțate oficial pe patru octombrie, dar detalii despre ele am tot văzut pe Internet.

Cele mai noi informații vin de la Carphone Warehouse, un retailer mare din Marea Britanie. Din greșeală, pe site-ul retailerului au apărut toate detaliile despre Google Pixel și Google Pixel XL, potrivit The Next Web.

În ceea ce privește designul, Google a ales o abordare minimalistă, dar merită menționat faptul că jumătatea superioară a telefoanelor va avea suprafață de oglindă, lucru care ne duce cu gândul la telefoanele de acum mulți ani, care nu aveau cameră frontală, dar aveau o mică oglindă lângă camera principală, pentru selfie-uri. Construcția metalică și corpul subțire fac telefoanele Google Pixel și Pixel XL destul de atrăgătoare.

google-pixel-si-pixel-xl

La capitolul hardware, Google Pixel și Pixel XL vor fi dotate cu procesoare Snapdragon 821, cu frecvență de 2,15Ghz, 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare va fi de 32 sau de 128GB, cu posibilitatea de a-l extinde cu un card microSD de până la 256GB.

Google Pixel va avea un display de 5 inch cu rezoluție full HD, iar Google Pixel XL va veni cu un ecran QHD cu diagonală de 5,5 inch. Camerele foto pe ambele telefoane vor fi de 12 (cea principală), respectiv 8MP (cea frontală). Bateria pentru Google Pixel va fi de 2,770 mAh, iar cea din Google Pixel XL va fi de 3.450 mAh.

Ambele telefoane vor avea Android 7,1 preinstalat, dar nu cunoaștem, deocamdată, informații despre preț.

Rămâne de văzut dacă detaliile de mai sus vor fi confirmate în cadrul evenimentului de pe 4 octombrie.

google-pixel-xl