Google permite accesul în Google Play aplicațiilor care blochează reclame

Google permite accesul în Google Play aplicațiilor care blochează reclame

După ce în urmă cu aproximativ o săptămână cei de la Google au eliminat din Google Play o aplicație ce bloca afișarea reclamelor online în browser, gigantul din Mountain View se pare că a revenit asupra deciziei.

De curând, cei de la Samsung au început să suporte extensii în browserul nativ pe care îl oferă pe majoritatea smartphone-urilor sale cu Android. Respectivul gest a fost menit pentru a facilita blocarea afișării reclamelor în momentul în care navigați pe internet. Nu a durat mult până când un dezvoltator a postat în Google Play, cu suport oficial din partea Samsung, aplicația Adblock Fast, exact pentru respectiva activitate. Ce nu se aștepta însă nimeni este ca, după câteva zeci de miii de descărcări, Google să elimine respectivul progrămel din magazinul virtual Android pentru simplul fapt că ,,încarcă termenii și condițiile Google Play”.

Întreaga situație, împreună cu notificarea din partea Google în momentul în care au eliminat aplicația, a fost detaliată pe blogul oficial al creatorilor Adblock Fast. Partea ciudată este că, la scurt timp după ce Samsung a publicat un API ce permitea realizarea de astfel de extensii pentru propriul browser, foarte multe alte aplicații similare cu Adblock au ajuns în Google Play și nu au mai fost eliminate.

Deși este greu de spus cine a cedat la această oră, Google sau creatorii Adblock Fast, important este însă că aplicația este din nou online pentru a fi descărcată gratuit. Aparent, au fost adus câteva modificări de fond programului pentru a nu mai încălca termenii și condițiile Google.

Ca urmare, la această oră, oricine are un dispozitiv Samsung ce rulează Android 6.0 Marshmallow sau are browserul de internet Samsung Internet versiunea 4.0 își poate descărca și instala Adblock Fast folosind această adresă de Google Play.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: