02 nov. 2016 | 13:22

Google lămurește frustrările legate de încărcarea telefoanelor Pixel

ACTUALITATE
Google lămurește frustrările legate de încărcarea telefoanelor Pixel

Cu scopul de a preveni supraîncălzirea telefoanelor, nu toate dispozitivele Google Pixel se încarcă la fel, iar unii utilizatorii se pare că nu sunt foarte mulțumiți.

În principiu, în momentul în care achiziționezi un smartphone, te aștepți ca specificațiile de pe încărcătorul inclus în pachet să denote viteza reală de încărcare a noului tău gadget. Se pare însă că acest principiu nu se aplică în cazul dispozitivelor Pixel, iar utilizatorii nu sunt foarte mulțumiți. Întreaga situație este detaliată în această postare pe Google+, dar ideea de bază este cât se poate de simplă.

Deși pe orice încărcător de Google Pixel se menționează clar rata de încărcare de 18W, iar Google face referințe clare către această valoare pe propriul site de promovare al noilor smartphone-uri, realitatea este cu totul alta. Cel puțin când vine vorba de versiunea standard de Pixel, nu XL, viteza de încărcare, în cea mai mare parte a timpului, gravitează în jurul valorii de 15W.

Lămuririle au venit într-un comunicat oficial din partea celor de la Google adresat către Android Police. Aparent, a fost vorba de o omisiune a departamentului de marketing, iar pe site-ul companiei ar fi trebuit să scrie că se încarcă undeva între 15 și 18W, în loc să fie menționată doar valoarea de 18W.

Trecând însă peste aceste detalii de fond, este foarte important de reținut că aceste particularități se referă în mod exclusiv la smartphone-ul Google Pixel. Fratele său mai mare, Google Pixel XL se încarcă fără probleme la 18W, dar acest detaliu s-ar putea să se datoreze bateriei semnificativ mai mari din XL.

Conform speculațiilor pe marginea limitării de încărcare de la Google Pixel, gigantul din Mountain View se pare că a optat pentru micșorarea vitezei din considerente termice. Aparent, la 18W constant, un Google Pixel se încălzește destul de tare. Asta nu înseamnă sub nici o formă ca ar putea exploda la 18W, dar având în vedere cât de recent este scandalul pe marginea Galaxy Note 7, mai bine previi decât să tratezi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele