Google face în sfârșit curățenie printre clonele din Google Play

Google face în sfârșit curățenie printre clonele din Google Play

Google Play are o colecție impresionantă formată din câteva sute de mii de aplicații. Cu toate că această valoare întruchipează o performanță impresionantă, multe dintre ele sunt copii de proastă calitate, iar cele mai multe sunt doar dezamăgitoare sau frustrante. 

Foarte mulți dezvoltatori de aplicații care nu se simt foarte creativi, pentru a strânge niște bani într-un mod mai mult sau mai puțin corect, s-au obișnuit să posteze în Google Play copii ilicite, de proastă calitate, ale unor aplicații populare. Nici măcar nu s-au obosit să înlocuiască icoana care apare în momentul care v-o instalați, iar titlul este ostententativ de similar cu varianta originală.

Dacă nu era evident, această practică descrisă mai sus nu este chiar legală, iar dacă o combini cu review-uri pozitive false și descărcări artificiale pentru a sări mai mult în rezultatele la căutare, este evident că dezvoltatorii corecți au de pierdut.

Din fericire, cei de la Google au anunțat în mod oficial că s-au săturat de astfel de comportamente și vor să facă, pe cât posibil, curățenie în Google Play într-un timp cât mai scurt. În definitiv, realizarea unor clone pentru aplicații oficiale poate fi clasificată ca fiind fraudă și trebuia pedepsită într-un fel.

,,Astăzi, punem în aplicare noul nostru sistem îmbunătățit de detecție și filtrare pentru a combate astfel de tentative de manipulare. Dacă se realizează o instalare cu intenția de a manipula plasamentul în Google Play, sistemele noastre o vor detecta și filtra. Mai mult decât atât, dezvoltatorii care vor continua să afișeze astfel de comportamente, se pot trezi cu aplicațiile șterse din Google Play.

În trecut, Google a mai inițiat tentative similare de curâțenie care au dat rezultate, dar atâta timp cât nu este vorba de un efort susținut pe termen lung, efectele dispar în scurt timp. Rămâne să vedem dacă, de această dată, dezvoltatorii care nu vin cu nimic nou în Google Play vor fi cu adevărat pedepsiți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo