18 nov. 2016 | 09:51

Google ia măsuri împotriva celor care vor să vândă telefoane Pixel la suprapreț

ACTUALITATE
Google ia măsuri împotriva celor care vor să vândă telefoane Pixel la suprapreț

Cei de la Google sunt foarte agresivi în a descuraja speculanții care cumpără telefoane Pixel doar pentru a le vinde le suprapreț.

În urmă cu 9 ani, când Apple a lansat primul iPhone, a optat să-l comercializeze prin intermediul unui singur operator din Statele Unite, AT&T. În 2016, Google făcut ceva similar cu primele sale telefoane, doar că operatorul pentru care a optat este Verizon. Asta înseamnă că, cel puțin în Statele Unite, este foarte dificil, dacă nu imposibil, să-ți cumperi un Pixel în cazul în care nu ești pe Verizon. Se pare însă că micii întreprinzători au găsit câteva soluții alternative la care să apeleze. Partea proastă este că gigantul din Mountain View nu este de acord cu astfel de practici.

Ați fi tentați să credeți că în momentul în care ai dat o sumă semnificativă de bani pe un telefon este dreptul tău să faci ce vrei cu el, inclusiv să-l vinzi la suprapreț. Se pare însă că Google nu este de aceeași părere și a suspendat conturile a câteva sute de indivizi care au fost implicați într-o rețea de combinatori cât se poate de legală. Aceștia din urmă au cumpărat câteva un telefon prin intermediul operatorului Project Fi de la Google. Ca adresă de livrare, au ales o locație din New Hampshire, din prisma faptului că acolo nu există un impozit pentru revânzarea produselor. În final, un individ a pus noile telefoane pe internet și a împărțit profitul cu cumpărătorii originali.

Aparent, de întregul sistem de vânzare-cumpărare s-a ocupat o firmă mai mică cu numele de Dan`s Deals. Într-o declarație pe marginea subiectului, patronul magazinului a afirmat cât se poate de senin că a profitat de acest truc fiscal de câți ani și nu s-a atacat nici o firmă până la Google. Cel mai probabil, atitudinea agresivă s-ar putea să provină de Verizon, operatorul care a investit sume semnificative de bani în promovarea aparatelor, fără să mai ajungă să câștige bani din abonamente.

Partea tristă este că toți cei care au livrat telefoane la adresa din New Hampshire, s-au trezit cu conturile Google blocate. Asta înseamnă că nu și-au mai putut accesa adresa de Gmail, contactele din cloud, email-urile, fotografiile, clipurile video și toate documentele din Drive. Cei de la Google nu au făcut momentan nici o declarație pe marginea subiectului și nici nu au făcut vreo referință care să trădeze că vor reveni asupra deciziei blocării conturilor cumpărătorilor de Pixel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele