09 feb. 2016 | 06:57

Google are cel mai bine plătit CEO, Apple e pe locul doi

ACTUALITATE
Google are cel mai bine plătit CEO, Apple e pe locul doi

În cazul în care mai aveați vreo emoție în privința salariilor foarte bune de la Google, cei de la Bloomberg ne-au confirmat că gigantul din Mountain View are cel mai bine plătit CEO.

Competiția dintre Google și Apple nu se reflectă doar asupra creațiilor software și hardware. Profitabilitatea este un alt capitol incredibil de important. Ca urmare, după ce în urmă cu câteva săptămâni anunțam că Alphabet, compania proaspăt creată din care face parte Google este cea mai valoroasă de pe mapamond, detronând Apple, aflăm că același gigant se mai poate mândri cu o realizare importantă.

Conform declarațiilor înaintate către SEC, fiscul american, Sundar Pichai a beneficiat la începutul lunii februarie de 199 de milioane de dolari în acțiuni. Acest bonus adăugat la câștigurile anterioare, duc finanțele lui Pichai la 650 de milioane de dolari în acțiuni Alphabet. Deși nu le poate vinde peste noapte dacă vrea să le transforme pe toate în cash, va avea această opțiune în etape trimestriale până în 2019. Cu toate că are mari șanse să mai beneficieze de numeroase bonusuri în următoarea perioadă, în teorie, acesta este salariul CEO-ului Google pe următorii trei ani. Pentru comparație, puteți folosi CEO-ul Apple, Tim Cook. Acesta din urmă a fost nevoit să se mulțumească cu doar 376,2 milioane de dolari în momentul în care și-a asumat postul de CEO.

Partea interesantă a acestei victorii Google este că nici pe departe Sundar Pichai nu este cel mai bogat om din cadrul Alphabet. Acest titlu îl au co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin cu aproximativ 34 de miliarde de dolari fiecare. Până și fostul CEO Erci Schmidt se poate mândri cu aproximativ 3 miliarde de dolari în acțiuni.

Ideea de bază este simplă. această recompensă semnificativă oferită lui Pichai are ca scop menținerea sa în structurile companiei. Se învârt foarte mulți bani în Silicon Valley și ar fi rușinos dacă o companie gen Facebook ar putea motiva financiar transferul unui CEO Google în propriile structuri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele