Twitter va închide unul dintre cele mai populare servicii

Twitter va închide unul dintre cele mai populare servicii

Twitter a anunțat în mod oficial că va închide unul dintre cele mai populare servicii ale sale. Cu toate că Twitter nu a prins foarte mult în România, nu același lucru se poate spune despre Vine, aplicația de video la care se va renunța.

La aproximativ trei ani de zile de la lansarea sa, serviciul Vine se pare că va fi închis în mod oficial. Cei de la Twitter au confirmat asta prin intermediul unui comunicat pe platforma Medium. Pentru moment, aceștia nu au specificat și motivul pentru care au ales să ia această decizie. Vestea vine la doar câteva ore după publicarea raportului financiar pentru cel de-al treilea trimestru din anul curent.

Vine a fost achiziționat de către Twitter în octombrie 2012, debutând pe piață după alte trei luni. După cum scrie și VentureBeat, la început, Vine a jucat un rol extrem de important în cadrul Twitter, permițându-le utilizatorilor să creeze videoclipuri de 6 secunde și atrăgând un număr mare de creatori de conținut. Inițial, aplicația a fost disponibilă doar pe iOS, fiind lansată ulterior și în versiuni pentru Android și Windows Phone.

”Nimic nu se întâmplă cu aplicațiile, website-urile sau cu vine-urile voastre astăzi. Punem preț pe utilizatori și pe vine-urile lor și vom efectua acest proces într-un mod corect. Veți putea accesa și descărca vine-urile. Vom menține site-ul online deoarece credem că este important ca vine-urile realizate în trecut să mai poată fi văzute. Veți fi notificați în legătură cu modificările aduse aplicației sau site-ului”, scriu cei de la Twitter în comunicatul recent.

Nu puțini sunt cei care spun că unul dintre motivele închiderii ar fi decizia Twitter de a investi în Periscope, subliniind faptul că Vine a rămas în permanență în urma Instagram. Oficialii rețelei sociale nu au uitat să le mulțumească numeroșilor creatori de conținut care au folosit platforma în ultimii ani de zile. Cel mai probabil, vom afla mai multe detalii în legătură cu viitorul platformei în următoarele săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: