Giganții din online creează o alianță împotriva terorismului

Giganții din online creează o alianță împotriva terorismului

S-au făcut multe eforturi online în ultimii ani împotriva terorismului, dar se pare că acestea sunt departe de a fi suficiente. Din acest motiv, marile companii din tech și-au propus să fie mai eficiente.

Tot mai multe autorități internaționale au ajuns la concluzia că rețelele sociale și diversele platforme online gratuite sunt folosite pentru propagarea mesajelor teroriste și racolarea de noi membri. Pornind de la această premisă, Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube au început să lucreze la o bază de date partajată cu semnăturile digitale ale conținutului cu un mesaj terorist. Astfel, lupta împotriva terorismului va deveni semnificativ mai eficientă, deoarece un clip raportat pe o platformă online, într-un timp foarte scurt, va dispărea de pe toate. Același sistem se va aplica la fotografii și alte tipuri de conținut online ce pot fi identificate prin semnături digitale. În continuare vor exista procese independente de review ale fiecărui serviciu online, dar lucrurile ar trebui să se miște mai repede.

Cei de la Wall Street Journal au raportat că aceste parteneriat este rezultatul direct al presiunilor din partea Uniunii Europene. În urma mai multor întâlnirii cu oficialii Comisiei Europene, giganții din online au fost nevoiți să vină cu un plan foarte clar și fezabil pentru lupta împotriva promovării mesajelor propagandiste și a portalurilor online aparținând grupărilor extremiste.

Ca o parte componentă din acest efort susținut, Twitter a șters în acest an câteva zeci de mii de conturi asociate cu ISIS și alte grupări extremiste. Microsoft a început să șteargă în mod automat conturile și conținutul terorist de pe Xbox Live, Outlookd Docs și celelalte servicii online ale sale începând cu luna mai a acestui an. În iunie, cei de la Reuters au observat modul în care lucrează sistemul automat introdus de YouTube și Facebook pentru ștergerea imaginilor și clipurilor asociate cu mesaje teroriste. În 2017, se va face publică baza de date cu semnăturile digitale detaliată la începutului acestui material și s-a anunțat în mod oficial că noua coaliție acceptă în orice moment noi membri pentru atingerea scopului comun.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo