Giganții din industrie anunță moartea televizoarelor 3D

Giganții din industrie anunță moartea televizoarelor 3D

Se pare că în curând ne vom putea bucura de conținut 3D doar la cinema. Mai multe companii importante din industrie, precum Samsung, Philips sau LG au anunțat că nu vor mai lansa modele noi de TV-uri 3D în 2016.

A fost o perioadă în care foarte multe companii producătoare de televizoare au făcut investiții semnificative în aducerea experienței de vizionare 3D în confortul căminului. Această particularitate nu s-a transpus însă și într-un volum semnificativ de conținut multimedia disponibil în acest format pentru a justifica investiția suplimentară într-un televizor 3D. Nici măcar în momentul în care televizoarele 3D au avut același preț precum cele 2D, o realitate care continuă să fie valabilă, cei mai mulți utilizatori nu au văzut nici măcar un singur film în acest format tri-dimensional acasă. Cei mai mulți au rămas la părerea că un film 3D în adevărat sa splendoare poate fi apreciat doar la cinema.

Partea interesantă este că aceasta nu este doar părerea părerea mea. Într-un raport al celor de la Forbes se confirmă faptul că atât Samsung, cât și Philips nu vor mai lansa televizoare 3D în 2016. Inițial, totul a fost la nivel de zvon, un zvon ce includea și sud-coreeni de la LG. Între timp, mai mulți directori din industrie au făcut declarații pe marginea subiectului și au confirmat că atenția lor este în alte direcții.

,,Nu există surse 3D și nimeni nu vrea cu adevărat 3D. De asemenea, complică televizorul foarte mult. Nevoia consumatorilor pur și simplu nu există.” Acestea au fost cuvintele lui Danny Tack, director de strategie de produs și planning în cadrul Philips. Printr-un comunicat oficial al celor de la Samsung, ideea de bază este aceeași. ,,Cele mai noi modele de TV-uri 2016 de la Samsung nu vor avea funcționalitate 3D. Am luat această decizie bazându-ne pe cerea foarte mică de 3D și pe volumul foarte mic de conținut care este produs în acest format. În schimb, investim în producerea TV noastre cu cea mai bună imagine, SUHD TV cu panouri Quantum Dot, precum și în inovarea în alte domenii în care activăm, precum livrarea unei experiențe 3D imersive.

Voi când v-ați uitat ultima oară la un film 3D acasă?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: