Geanta care se închide singură te poate scăpa de „boala cumpărăturilor”

Geanta care se închide singură te poate scăpa de „boala cumpărăturilor”
15:01 29.08.2016

Mersul la cumpărături a încetat acum mult timp să reprezinte un simplu obicei necesar procurării de obiecte indispensabile. Consumerismul i-a dat o dimensiune uneori obsesiv-compulsivă: ajungem deseori să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie și pe care nu ni le permitem.

Soluția ar putea veni de la o geantă care vibrează, luminează și chiar se blochează atunci când posesorul ei vrea să scoată portofelul pentru a cumpăra ceva care îi depășește bugetul. Se numește iBag2, a fost inventată de oameni de știință din Irlanda și este disponibilă într-un program pilot, în Statele Unite, potrivit Gizmodo. Tot ei mai subliniază un lucru pe care nu îl putem contesta: geanta nu e chiar o frumusețe.

Pentru cei care nu pot rezista tentației de a cumpăra lucruri, iBag 2 funcționează ca un accesoriu inteligent ce le reamintește care este scopul principal atunci când se află la magazin. În cazul în care posesorul ei întinde mâna către portofel și și-a depășit deja bugetul, geanta vibrează, luminează și se încuie singură, scriu cei de la Agerpres.

Sistemul include microprocesorul Arduino Uno, un comutator computerizat, un sistem de vibrație, Bluetooth, GPS și becuri LED. În plus, geanta poate fi folosită pentru încărcarea dispozitivelor mobile și este dotată cu un dispozitiv care se activează în cazul în care e furată, pentru a te ajuta să o recuperezi.

Accesoriul a fost inventat de o echipă de cercetători de la Colmac Robotics Ltd, din Dublin, iar creatoarea de modă din New York Geova Rodriguez a fost cea care a conceput designul. Se pare că specialiștii lucrează acum la un mod similar dedicat bărbaților. Cei de la Finder scriu că iBag2 a fost creată ca răspuns la semnele alarmante potrivit cărora foarte multe persoane depășesc cu ușurință limitele de pe cardurile de credit, pentru că nu se pot controla. Cei mai impulsivi cumpărători sunt cei cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI