Tehnologia care ar putea dubla durata de viață a bateriei telefonului e aproape realitate

Tehnologia care ar putea dubla durata de viață a bateriei telefonului e aproape realitate

O nouă tehnologie va intra în curând în producție, iar ceea ce o face specială e faptul că poate dubla durata de viață a bateriei telefonului tău.

A fost dezvoltată de studenții de la MIT, iar denumirea startupului este SolidEnergy. Aceștia au creat o baterie pe bază de litiu fără anozi, care permite o densitate dublă de încărcare, notează Tech Radar. Tehnologia s-a dovedit sigură și a aproape gata de a fi folosită pentru mașini electrice, telefoane inteligente, purtabile și diverse dispozitive – chiar și drone.

„Cu o densitate dublă de energie, putem să facem ca bateria să aibă o dimensiune de două ori mai mică, dar care durează la fel de mult precum o baterie litiu-ion. Sau putem face o baterie la fel de mare precum una pe bază de litiu-ion, care să dureze de două ori mai mult”, a explicat Qichao Hu, CEO al Solid Energy.

Funcționează destul de simplu. Trebuie înlocuit grafitul (material folosit regulat pentru baterii) cu o folie foarte subțire de litiu, care poate susține mai mulți ioni decât celulele obișnuite. SolidEnergy a demonstrat eficiența tehnologiei în octombrie 2015. Între timp, a strâns un buget de 12 milioane de dolari de la investitori, așa că tehnologia este gata pentru a ajunge pe piață.

Se estimează că va putea fi produsă comercial pentru telefoane și purtabile în prima parte a lui 2017, iar pentru mașinile electrice în 2018. S-ar putea ca varianta celor de la MIT să fie mai scumpă decât celulele obișnuite pentru baterii, dar asta nu o face mai puțin interesantă. De asemenea, și britanicii de la Dyson au investit 15 milioane de dolari într-o companie care ar putea dezvolta baterii cu o autonomie mult mai mare față de modelele curente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: