Garmin Fenix Chronos este ceasul inteligent pentru sportivi cu clasă

Este foarte ușor să ai un respect aparte pentru evoluția brandului Garmin, iar noile ceasuri inteligente Garmin Fenix Chronos ne arată din nou că firma se poate reinventa.

Timp de câțiva ani, Garmin fost asociată doar cu producția de ceasuri inteligente și brățări dedicate sportivilor. Un pic mai simpliste din punctul de vedere al designului, acestea nu au încercat niciodată să atace piața ceasurilor clasice. Excepția de la regulă poartă numele Garmin Fenix Chronos, un upgrade important adus Garmin Fenix 3 HR.

Primul smartwatch de lux al celor de la Garmin putem spune că se adresează aceluiași public care se gândea să-și ia un Apple Watch sau Gear S2, dar și-ar fi dorit ca accentul pe o construcție de calitate și un design premium să fie și mai evident. Un lucru este sigur, cu 900 de dolari preț de pornire, Garmin Fenix Chronos nu este dedicat celor care stau la birou toată ziua, ci celor care să alerge dintr-o parte in alta fără să-și schimbe ceasul.

Ca funcționalitate, Fenix Chronos include posibilitatea măsurării pașilor, a caloriilor consumate, cât și a ciclurilor de somn. Până aici, nu se diferențiază de alte ceasuri moderne, dar, în plus față de acestea, Chronos se pricepe să vă ofere detalii despre performanța voastră la golf, ciclism sau înot în ocean. Are un modul GPS, GLONASS, un altimetru, busolă, barometru și monitor de ritm cardiac. O antenă EXO omnidirecțională este de asemenea inclusă pentru extinderea funcționalității.

Garmin Fenix Chronos se conectează foarte ușor cu smartphone-ul vostru existent și poate prelua notificări. Intitulat Connect IQ Store, există și un magazin virtual de pe care puteți descărca aplicații pentru Chronos. Ecranul de 1,2 inci este protejat cu cristal safir, iar abilitatea sa de a se vedea clar în lumină naturală se datorează retro-iluminării cu LED. Până la 100 metri adâncime în apă, aproximativ 10 atmosfere, nu ar trebui să vă facă probleme.

Disponibil începând de săptămâna aceasta, Garmin Fenix Chronos are o autonomie de 13 ore pe mod GPS, 25 de ore pe modul economic și până la o săptămână dacă dezactivați toate elementele de monitorizare ale activității. Prețul pentru varianta cu carcasă de oțel și brățară de piele este de 900 dolari, saltul la o brățară de oțel vă mai costă 100 de dolari în plus, iar upgrade-ul la titan, atât pentru brățară, cât și pentru ceasul efectiv costă 1500 de dolari.

10:34 28.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video