12 dec. 2016 | 07:53

Game of Thrones nu mai este cel mai piratat serial din istorie

ENTERTAINMENT
Game of Thrones nu mai este cel mai piratat serial din istorie

Lupta pentru titlul de cel mai piratat serial din istorie nu este neapărat un motiv de mândrie pentru producători, dar oricum nu trebuie neglijată. 

Se fac deja câțiva ani de când cel mai piratat serial din istorie a fost considerat Game of Thrones. Creația celor de la HBO inspirată din cărțile lui George R.R. Martin a depășit toate recordurile în această privință, iar sezoanele noi au generat și mai multe download-uri decât cele vechi. Se pare însă că amtorii de piraterie s-au orientat acum către un alt titlul, cu o cantitate de entuziasm semnificativ mai mare decât pentru Game of Thrones.

După ce au plecat de la BBC, echipa din spatele proiectului original Top Gear, contra unei sume astronomice, și-a găsit domiciliul creativ la Amazon. Aceștia din urmă le-au oferit celor trei un buget generos pentru noul serial și foarte multe libertate creativă. Pe sistemul, faceți ce credeți mai bine, se pare că The Grand Tour este foarte îndrăgit de fani.

Primul episod din The Grand Tour a reușit să adune milioane de vizualizări, iar această performanță nu a fost o excepție de la regulă generată de cei care vroiau să vadă cât de priceput mai este Jeremy Clarkson la astfel de conținut. Interesul fanilor a fost susținut, deși cei mai mulți dintre ei nu s-au grăbit să investească 100 de dolari într-un abonament anual la Amazon Prime. 

Conform analiștilor de la Muso, primul episod din The Grand Tour a fost piratat de 9,7 milioane de ori, al doilea episod a fost descărcat ilegal de 6,4 milioane de ori, iar al treilea s-a limitat la 4,6 milioane. Astfel, acesta a devenit cel mai piratat serial din istorie. Partea amuzantă este că cel mai mare număr de descărcări ilegale – 13,7% s-au generat din Regatul Unit, de unde au plecat cei trei. Doar din cauza piratării primului episod, se vehiculează că Amazon a înregistrat pierderi de 4 milioane de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele