Galaxy S7 Mini va fi un posibil concurent pentru iPhone SE

Galaxy S7 Mini va fi un posibil concurent pentru iPhone SE
06:36 15.03.2016

În cazul în care noul Galaxy S7 vi se pare un telefon atrăgător, dar un pic cam mare, iminentul Galaxy S7 Mini ar putea fi alternativa perfectă.

Conform zvonurilor din ultima jumătate de an, Apple va lansa pe 21 martie un iPhone SE. Acesta va avea o configurație hardware foarte similară cu iPhone 6S, dar datorită ecranului de 4 inci se va adresa doritorilor de terminale cu dimensiuni reduse și, poate, un pic mai ieftine.

Pe un principiu similar, deși nu va coborî la o diagonală atât de mică, Samsung se pare că va lansa un Galaxy S7 Mini. Momentan, acesta din urmă nu este confirmat de o sursă oficială, dar anunțarea sa nu pare atât de absurdă, având în vedere că în trecut am mai văzut dispozitive similare făcând parte din gama Galaxy S de telefoane Samsung.

Din aceeași sursă anonimă, pe lângă faptul că ar trebui să fie destinat celor care cochetează cu un iPhone SE, aflăm că Galaxy S7 Mini are o configurație hardware destul de puternică, similară cu cea a S7. Galaxy S7 Mini va fi construit în jurul unui ecran de 4,7 inci cu o rezoluție 720p. Partea de procesare va fi o combinație dintre un Snapdragon 820 de la Qualcomm și 4GB RAM sau un Exynos 8890 de la Samsung și aceeași cantitate de memorie RAM. Cu alte cuvinte, exceptând diagonala și rezoluția ecranului, va fi la fel un Galaxy S7 sau Galaxy S7 Edge.

În altă ordine de idei, o astfel de lansare are foarte mari șanse să nu fie foarte inspirată pentru sud coreeni, deoarece riscă din nou diluarea brandului Galaxy S. În trecut, compania a mai atașat titulatura de Galaxy S unor terminale cu configurații mainstream sau entry level, iar urmările pe termen lung au fost dezastruoase. Nu rămâne decât să aștepăm un anunț special pe marginea acestui subiect din partea Samsung.