09 mart. 2016 | 07:18

Galaxy S7 este foarte greu de reparat

ACTUALITATE
Galaxy S7 este foarte greu de reparat

Spre dezamăgirea celor care sperau că noul Galaxy S7 este relativ ușor de reparat, cei de la iFixit tocmai au confirmat că nu este deloc așa.

În urmă cu câteva săptămâni, Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au fost anunțate oficial. La cumpărători au ajuns însă primele exemplare abia acum câteva zile. Deoarece echipa iFixit și-a făcut un obicei din a demonta noile gadgeturi, S7 de la Samsung nu putea fi sub nici o formă o excepție de la regulă.

În 2015, la finalizarea aceluiași test cu ușurința de reperare, Galaxy S6 a primit de la iFixit un rating de 4 din 10. Acea notă certifica faptul că dispozitivul este dificil de reparat și că ar fi recomandabil ca pentru orice problemă să-l duceți într-un service autorizat. În cazul dezasamblării Galaxy S7, situația a fost și mai gravă.

Conform celor de la iFixit, ușurința de repara un Galaxy S7 a primit nota 3 din 10. Astfel, s-a dovedit clar că noul smartphone de top al sud coreenilor este mai dificil de diagnosticat și reparat decât versiunea de acum un an a telefonului. În contextul în care Samsung s-a străduit să facă telefonul mai frumos și mai deștept în 2016, creșterea nivelului de complexitate este previzibil, chiar dacă ne-am fi dorit să nu aibă loc.

Marea problemă în a repara noul Galaxy S7 este dată de sistemul de prindere al display-ului. Cum se întâmplă deja de câțiva ani în cazul multor producători de telefoane, în cazul în care încercați să schimbați sticla, veți distruge ecranul. De vină este un adeziv foarte puternic care nu doar că face viața grea celor care vor să schimbe eranul, dar și celor care vor să aibă acces la celelalte componente ale aparatului, inclusiv la baterie. În orice caz, după ce ați intrat înăuntru, întregul sistem este destul de modular și nu vă va fi foarte greu să reparați elemente defecte.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele