G-Drive: Primele SSD-uri externe cu USB-C sunt ultra rapide

G-Drive: Primele SSD-uri externe cu USB-C sunt ultra rapide

Cu lânsări precum recent anunțatul G-Drive de la G-Technology s-ar putea să nu mai fie atât de dificilă adopția unui MacBook Pro ce incorporează exclusiv interfețe Thunderbolt de format USB-C.

SSD-urile reprezintă un mediu de stocare cu o vechime destul de mare, dar pentru că interfețele USB clasice nu îți permiteau să profiți de adevărata lor viteză, acestea și-au făcut simțită prezența în format extern doar de curând. Alternativa au fost din totdeauna hard disk-urile obișnuite, cu platane, care, dacă erau de 2.5 inci nu necesitau alimentare externă. Se pare însă că odată cu adopția la scară largă a interfețelor ultra rapide gen Thunderbolt sau USB 3.1 Type-C, acestea încep să apară pe piață și, mai mult decât atât, să impresioneze prin viteză.

Noile SSD-uri externe G-Drive nu sunt neapărat primele, dar cu siguranță sunt cele mai rapide pe care le puteți achiziționa. Anunțate la scurt timp după lansarea noilor sisteme MacBook Pro, din primul moment în care le vedeți, este evident că se adresează utilizatorilor de portabile Apple. Din acest motiv, vin formatate pentru Mac, cu toate că pot fi foarte ușor reformatate și utilizate în tandem cu un PC. Carcasa SSD-urilor este realizată exclusiv din aluminiu și vin la pachet cu o garanție de trei ani.

Rata de transfer specificată, unul dintre cele mai importante criterii pentru achiziția de medii de stocare, este de 540MB/s, dar doar dacă veți folosi interfața USB-C. Pentru situația în care aveți un sistem mai vechi, dar vă gândiți la viitor, fiecare G-Drive de la G-Technology include în pachet două cabluri, unul reversibil cu USB-C la ambele capete și unul standard USB 3.0. Acesta din urmă va fi, de asemenea, destul de rapid, dar cu siguranță nu este comparabil.

În privința prețurilor, vă puteți aștepta să investiți 230 de dolari pentru un astfel de SSD de 500GB sau 380 de dolari pentru un salt la 1TB. Dacă asortarea mediilor externe cu laptopul este o prioritate, G-Drive este disponibile atât pe argintiu, cât și space grey.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo