Cel mai rapid SSD din lume este inclus în noul MacBook Pro de 15 inci

Cel mai rapid SSD din lume este inclus în noul MacBook Pro de 15 inci

Cel mai eficient marketing este cel construit în jurul superlativelor absolute, dar Apple nu s-a lăudat la lansarea noilor MacBook Pro cu cele mai rapide SSD-uri din lume.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Apple a lansat o familie de noi MacBook Pro-uri. Acestea sunt complet diferite față de generația anterioară și întruchipează un upgrade semnificativ atât din punctul de vedere al designului și conectivității, cât și al hardware-ului din interior.

Deși sunt foarte sprintene, au existat totuși câțiva care și-au arătat nemulțumirea față de alegerile celor de la Apple. În primul rând, acestea sunt construite în jurul procesoarelor Intel de generația a șasea, deși există deja pe piață sisteme cu CPU-uri de generația a șaptea. De asemenea, sunt limitate la 16GB RAM la nivel hardware și nu includ decât porturi Thunderbolt 3, obligându-vă la achiziția a numeroase adaptoare.

Trecând însă peste minusuri, când vine vorba de performanță brută, este bine de știut că nici un sistem din lume nu se poate compara cu un MacBook Pro de ultimă generația din perspectiva vitezei SSD-ului. Cei de la ComputerWorld au avut ocazia să testeze atât MacBook Pro-urile cu Touch Bar atât în varianta de 13 inci, cât și de 15 inci, iar rezultatele au fost uimitoare.

SSD-ul folosit în MacBook Pro-ul de 15 inci s-a reflectat într-o rată de transfer la citire de 3,1 Gbps, în timp ce rata de transfer la scriere a fost de 2.2Gbps. Performanța fratelui său mai mic a fost doar infim mai mică, 3,1Gbps la citire și 2,1Gbps la scriere. Cu alte cuvinte, sistemului de operare se va încărca absurd de rapid, iar dacă veți avea medii de stocare externe ultra rapide conectate prin Thunderbolt, cu siguranță nu veți fi limitați la transferul fișierelor de memoria internă a sistemelor.

Pornind de la această premisă, cel puțin din punctul de vedere la SSD-urilor folosite pentru stocare, mai mulți analiști au afirmat că Apple este cu cel puțin 2 ani în fața competiției. Jeff Janukowicz, vicepreședinte pe cercetare la IDC a clasificat Apple ca fiind pionieri în privința modului în care au integrat SSD-uri NVMe cu PCIe. Acesta este și unul dintre motivele pentru care este foarte dificil sau imposibil un upgrade la spațiul de stocare al unui MacBook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo