Tesla ar putea deschide o nouă fabrică în Franța, pe locul unei vechi centrale nucleare

Tesla ar putea deschide o nouă fabrică în Franța, pe locul unei vechi centrale nucleare

Elon Musk a anunțat mai devreme anul acesta că va deschide o fabrică în Europa, în timpul unui eveniment în Franța. Aparent, rezultatele încep deja să se vadă.

Guvernul francez a anunțat că va oferi Tesla o fostă centrală nucleară, pentru a fi transformată într-o fabrică de mașini electrice. Potrivit unui raport al LCP, Ségolène Royal, ministrul pentru Mediu și Energie, și-a anunțat cu mult timp în urmă dorința de a-i oferi un alt scop centralei Fessenheim, care a funcționat o bună perioadă de timp ca centrală nucleară. Ar putea fi o idee excelentă să o „doneze” celor de la Tesla. Elon Musk a sugerat în cadrul unui eveniment că Alsacia ar putea fi locul în care va deschide o nouă fabrică.

Aparent, acum atât oamenii din Alsacia, cât și guvernul francez lucrează pentru a transforma această ipoteză în realitate. Centrala Fessenheim va fi închisă anul acesta, iar guvernul speră să o reinventeze pentru Tesla. Oamenii sunt atât de entuziasmați de idee încât au creat video-ul de mai sus, care arată aproape ca o reclamă. Ministrul Royal a spus că ea consideră că mașinile electrice reprezintă industria viitorului, potrivit Jalopnik. Oficialii regiunii se vor întâlni cu reprezentanții Tesla tot în cursul acestei luni, unde speră să încheie un târg profitabil și să facă o ofertă de nerefuzat pentru Tesla.

Între timp, Tesla mai lucrează la o fabrică imensă, pe care o descrie drept o modalitate de a accelera tranziția către transporturile durabile. Se află în Sparks, Nevada, iar scopul e de a construi baterii pentru mașinile electrice Tesla în viitor, folosind exclusiv energie regenerabilă. Așadar, avem în față încă un proiect mai mult decât ambițios al lui Elon Musk.

Gigafabrica Tesla va începe să construiască celule de baterie din 2017, pentru a coincide cu lansarea Model 3, și va ajunge la capacitate maximă în 2020. Grație celor de la Tech Insider, putem vedea uimitoarea fabrică din exterior, fotografiată cu drona. Doar fundația a costat în jur de 16 milioane de dolari, iar prima parte a acoperișului 4,5 milioane de dolari. De asemenea, costurile infrastructurii electrice se ridică la 300.000 de dolari.

 

Citește și: