Elon Musk debordează de imaginație. Acesta este noul său proiect excentric

Elon Musk debordează de imaginație. Acesta este noul său proiect excentric

După ce a pus bazele primelor mașini electrice eficiente, a primului tren electric de mare viteză și a unui proiect spațial unic în istorie, Elon Musk are în vedere începerea unui nou proiect unic de transport.

Astăzi nu există avioane electrice, sau cel puțin nu în forma care să poată fi folosite pe post de transport de oameni. Deși avioane, sau planoare, cu baterii solare au fost dezvoltate de ani întregi, tehnologia nu a trecut niciodată mai departe în uzul zilnic de către un număr mare de persoane. În acest sens, Elon Musk a dezvăluit planurile pe care le are în privința dezvoltării unui proiect aviatic, la care se pare că s-a gândit ani întregi.

În timpul unei sesiuni Q&A cu ocazia competiției Hyperloop Pod de la Texas A&M (unde au participat și cei doi români Sorin Vasile și Denis Tudor), Elon Musk a fost întrebat care este următoare idee pe care ar vrea s-o pună în practică. Acesta a spus că ”mă gândesc la un mic avion electric cu reacție, care ar putea ateriza pe verticală (VTOL). Cred că aș avea ceva în minte care s-ar putea apropia de idealul meu și sunt tentat să fac ceva în legătură cu asta.”

Deși comentariul a fost unul relativ scurt, mulțimea entuziasmată după cam orice scoate Musk pe gură a reacționat cu urale și aplauze. Totuși, dacă e să ne luăm după modelul de dezvoltare a fostelor sale proiecte care s-au dovedit a fi un succes incontestabil, e clar că noul avion ar putea fi făcut după metodele cele mai simple și mai accesibile.

Inovatorul american a mai adăugat: ”Dacă vrei să îți creezi o companie, trebuie să știi unde te oprești cu lista miracolelor pe care le construiești. Trebuie să începi cu ceva care se poate face împreună cu cea mai accesibilă metodă de fabricație și să pleci mai departe de aici.”

Conform lui Elon Musk , printre celelalte inovații care au implicat mașinile și avioanele electrice, o altă metodă de transport public eficient ar mai fi tunelurile. Da, multe, multe tuneluri. Practic visul lui Elon Musk este să construiască sute de tuneluri sub orașe pentru un transport în vid (asemănător Hyperloop) pentru ca viteza de mișcare a celulei din tunel să fie cât mai rapidă. După părerea multora, această metodă de transport este extrem de costisitoare și nu ar putea garanta eficiența dorită de Musk în condițiile tehnologiei de construcții actuale.

Citește și: