A fost intentat primul proces pe marginea Galaxy Note 7

A fost intentat primul proces pe marginea Galaxy Note 7

Cu toate că mi se pare surprinzător că a durat atât de mult, în Statele Unite tocmai a fost intentat primul proces împotriva Samsung pe marginea pagubelor financiare cauzate de riscul utilizării Galaxy Note 7.

De la finele lunii august și până în prezent, cu toate că am aflat detalii despre câteva zeci de instanțe în care au explodat telefoane Galaxy Note 7, pare surprinzător faptul că nici una dintre acele persoane care au avut de suferit, nu au ajuns în tribunal. Situația tocmai s-a schimbat zilele trecute, deși procesul abia a fost intentat, iar un judecător trebuie să-și dea acordul în legătură cu evoluția sa. În plus, oficialii Samsung nu au comentat momentan pe marginea subiectului.

În orice caz, documentele ajunse la tribunal sunt cât se poate de serioase, iar argumentele din spate par foarte verosimile. Conform plângerii, Samsung a comis un gest de fraudă și a încălcat atât garanția telefoanelor, cât și orice dovadă de bună credință. Pentru ca situația să fie și mai gravă, acest este un proces de clasă, cu un număr semnificativ de persoane în spatele plângeri. Ca urmare, utilizatorii de Note 7 speră să obțină sume semnificative de bani, pe motiv că Samsung și-a maltratat clienții, iar aceștia au fost nevoiți să-și plătească în continuare abonamentul, chiar dacă știau că nu pot avea încredere în smartphone-urile pe care le foloseau.

Din acest punct de vedere, cei de la Samsung au greșit enorm în momentul în care au implementat prima oară detaliile programului de înlocuire a telefoanelor. Deși avusesem deja parte de un comunicat de presă prin care se menționa că nu este bine să vă mai folosiți telefoanele, au durat câteva zile, chiar și câteva săptămâni, până când alte Galaxy Note 7 au ajuns în magazine și la operatorii de telefonie. ,,În tot acest timp, inculpații nu au reușit să ofere consumatorilor telefoane la schimb, iar aceștia au continuat să plătească abonamentele lunare la telefon pentru niște smartphone-uri pe care nici măcar nu le puteau folosi în siguranță.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo