23 sept. 2016 | 10:35

Fondatorul Oculus îl susține pe Trump și fondează o „mașinărie” de meme-uri împotriva lui Hillary Clinton

ACTUALITATE
Fondatorul Oculus îl susține pe Trump și fondează o

Ne plăcea de Palmer Luckey, cel care ne-a dat acest miracol al tehnologiei pe care îl numim Oculus VR. Asta până să aflăm că e mare fan Donald Trump.

Aparent, Luckey finanțează o organizație pro-Trump, numită Nimble America, al cărei scop e să facă să circule meme-uri anti-Hillary Clinton pe internet, potrivit Daily Beast. Vestea ne-a surprins, așa că am verificat și alte surse. Din păcate, se pare că nu e doar o glumă proastă.

Ajutorul său de nădejde e Milo Yiannopoulos, care a devenit recent faimos pentru că i-a fost blocat contul de Twitter din cauză că a făcut comentarii deplasate la adresa lui Leslie Jones. Nimble America se autodescrie drept o asociație non-profit care crede că publicarea de materiale de acest tip are o putere mare și că magia meme-urilor e reală. Numele fondatorului este, de fapt, numele de utilizator pe care îl folosește pe Reddit, și anume NimbleRichMan. Luckey a confirmat pentru Daily Beast că el este NimbleRichMan. Un nickname care i se potrivește, având în vedere faptul că averea lui e estimată la 700 de milioane de dolari, după ce Facebook a cumpărat Oculus.

Așa cum era de așteptat, deși planul său e să răspândească materiale injurioase la adresa contracandidatei lui Trump, Hillary Clinton, acest lucru s-a întors împotriva lui. Iată câteva din reacțiile de pe Twitter la aflarea veștii, venind din partea unor oameni cu autoritate în tehnologie: