21 dec. 2016 | 14:18

Folosirea mai multor rețele sociale ar fi asociată cu unele efecte negative

ACTUALITATE
Folosirea mai multor rețele sociale ar fi asociată cu unele efecte negative

Cei care folosesc numeroase rețele sociale au șanse mai mari de a suferi de depresie.

Rețelele sociale au crescut enorm în popularitate pe parcursul ultimilor ani. Facebook, de exemplu, a ajuns să aibă în jur de 1,8 miliarde de utilizatori. Însă, în anumite cazuri, acestea pot fi asociate cu efecte negative extrem de neplăcute în rândul persoanelor. Cei de la Universitatea din Pittsburgh, de exemplu, au efectuat un studiu pe 1.787 de americane cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, analizând simptomele asociate cu depresia și anxietatea, și au ajuns la un rezultat extrem de interesant.

Toate persoanele care au luate parte la studiu au fost întrebate câte rețele sociale folosesc, având la dispoziție o listă cu 11 entități diferite. Conform The Sun, aceștia putea selecta Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine și LinkedIn. În același timp, cercetătorii au aplicat o serie de proceduri standard pentru a evalua starea mentală a pacienților și pentru a identifica riscul de apariție a depresiei. Printre altele, ei au ținut cont de statutul social al persoanelor, de sex și de venitul fiecăreia.

Conform rezultatelor obținute, cei care folosesc între șapte și 11 dintre serviciile enumerate mai sus au de trei ori mai multe șanse să se confrunte cu o depresie, decât cei care folosesc cel mult două. ”Legătura este suficient de puternică pentru a-i determina pe doctori să ia în considerare posibilitatea de a-i întreba pe pacienții care suferă de depresie sau anxietate în legătură cu utilizarea mai multor platforme”, a declarat Brian A. Primack, unul dintre autorii studiului.