Focusbook vrea să te împiedice să mai pierzi timpul pe Facebook

Focusbook vrea să te împiedice să mai pierzi timpul pe Facebook

Nu știu despre voi, dar eu dacă intru pe Facebook când sunt la serviciu, mă trezesc într-o buclă a lipsei de productivitate, iar asta înseamnă, uneori, ore petrecute peste program. Focusbook se vrea o rezolvare pentru această problemă.

Facebook încearcă din răsputeri să se facă indispensabilă utilizatorilor și acest lucru îi iese. Pe lângă faptul că, treptat, înghite Internetul cu totul, a reușit să ne creeze și o dependență de toată frumusețea, a cărei efecte adverse nu sunt tocmai plăcute.

Facebook ne distruge și productivitatea, după cum au arătat-o numeroase studii, iar dacă nu te poți abține să nu pierzi ore întregi din zi urmărind obsesiv activitatea altora, îți recomand Focusbook.

Focusbook este o extensie pentru browserul Chrome care vrea să te împiedice să mai petreci atât de mult timp pe Facebook.

Și, cum evitarea Facebook-ului e imposibilă, având în vedere că este sursă de informații, mijloc de comunicare, dar și loc de ”dat cu capul” în momentele frustrante, Focusbook nu o să-ți restricționeze definitiv accesul la rețeaua socială.

Extensia funcționează într-un mod foarte simplu. În momentul în care o activezi și încerci să intri pe platformă, extensia îți va cere să spui motivul pentru care vrei să accesezi Facebook.

focus book pierd vremea

După asta, printr-un pop-up, vei fi anunțat că ți-ai terminat, cel mai probabil, treaba, iar ecranul se va albăstri gradual, până când nu vei mai putea vedea nimic și vei fi forțat să te întorci la treabă.

Din nefericire, Focusbook nu îi va împiedica pe toți să nu mai procrastineze. Notificările pe mobil rămân active, dar e nevoie și de un grad de autocontrol pentru a te vindeca de o dependență.

Iar cei care trebuie să comunice constant pe Messenger și nu își permit să instaleze Focusbook, pot oricând să folosească doar serviciul de mesagerie de pe Messenger.com și să nu se lasă pradă tentațiilor din Newsfeed.

pierd vremea 2

Etichete: