19 apr. 2016 | 10:09

Acest scurt film îți arată cât de departe a ajuns obsesia pentru popularitate

VIDEO
Acest scurt film îți arată cât de departe a ajuns obsesia pentru popularitate

Dacă vă spunem că dependența de social media e o problemă reală, cu siguranță nu vă transmitem o informație nouă. Dar pentru că am dat peste filmulețul de mai sus, am hotărât că merită să aducem iar în discuție această chestiune.

A Social Life este un scurt-metraj despre o femeie obsedată de carieră, pe nume Meredith. Ea trăiește exact viața la care a visat întotdeauna, doar că exclusiv în mediul online. Dacă ai arunca o privire pe Instagramul ei, ai zice că le are pe toate: face sport regulat, se menține în formă, mănâncă sănătos, lucrează din greu și nu e niciodată singură. O imagine foarte apropiată de idealul nostru, al tuturor, cu o singură mențiune: e cât se poate de falsă. După ce se străduiește mult timp să își construiască o imagine care să stârnească invidie și admirație printre prietenii săi virtuali, Meredith se trezește și descoperă că a devenit un produs. Și că a uitat cum e să fii o ființă umană.

Filmul a fost realizat de Kerith Lemon, o producătoare cu o experiență remarcabilă în marketing și în „regia” din spatele construirii unui brand. Într-un interviu acordat celor de la Engadget, aceasta a povestit despre revelația pe care a avut-o în ceea ce privește goana după like-uri și lucrurile pe care oamenii sunt dispuși să le facă pentru puțină validare. „Dacă te simți prost mai mereu când navighezi în social media, trebuie să iei în calcul faptul că ai în fața ochilor doar o fotografie din viața unei anumite persoane. Sunt șanse mari ca omul respectiv să nu facă ceea ce pretinde că face în momentul respectiv. Dar creierul tău, dintr-un motiv necunoscut, se uită la poza aceea și se gândește că sigur a fost făcută în timp real. Apoi, te simți deprimat și invidios pentru că tu nu faci același lucru interesant, în același moment”. Interviul poate fi citit integral aici, cu garanția că merită fiecare secundă din timpul tău.