01 dec. 2016 | 14:46

Fitbit ar putea cumpăra Pebble în perioada următoare

ACTUALITATE
Fitbit ar putea cumpăra Pebble în perioada următoare

Conform ultimelor zvonuri, Fitbit va achiziționa Pebble în perioada următoare.

Pebble este o companie care a luat naștere în urma uneia dintre cele mai de succes campanii de pe Kickstarter. Primul ceas inteligent, Pebble, a adunat rapid o comunitate în jurul lui și oferea notificările de pe telefon la încheietură, o serie de ”fețe” (n.red. – watchface-uri) drăguțe și autonomie mai mult decât decentă.

După cum scrie și site-ul VentureBeat, compania a reușit să strângă în jur de 40 de milioane, pe parcursul timpului, prin intermediul campaniilor sale de Kickstarter, însă acest lucru nu a ajutat-o să obțină stabilitatea financiară pe care și-au dorit-o angajații. În anul 2015, pentru obținerea titlului de desfășurată vreodată pe Kickstarter, Pebble Time a strâns la în doar 30 de zile 20,3 milioane dolari de la 78.000 de oameni. Înainte de respectiva realizare, recordul era deținut de primul Pebble, cu 13,4 milioane de dolari.

Însă, din câte se pare, oficialii Pebble doresc să vândă compania în următoare perioadă din cauza unor probleme de ordin financiar. Aceasta ar putea fi achiziționată de către Fitbit, în schimbul unei sume cuprinse între 34 și 40 de milioane de dolari. Afacerea ar putea însemna sfârșitul Pebble, Fitbit achiziționând, printre altele, toată proprietatea sa intelectuală.

Două companii ar fi încercat în trecut să achiziționeze Pebble, însă au eșuat. În vara anului 2015, Citizen a oferit 740 de milioane de dolari, însă tranzacția a fost blocată iar înțelegerea nu a fost finalizată. Ulterior, Intel a oferit 70 de milioane de dolari, însă, și de această dată, oficialii Pebble s-au opus.

Pe parcursul anului trecut, Apple Watch a dominat piața wearable, reprezentând două treimi din toate livrările de smartwatch-uri în 2015. Pe un îndepărtat loc doi, în același clasament, a fost Samsung cu atrăgătorul Gear S2. Deși, respectivul gadget era extrem de elegant și înfățișa o soluție interesantă pentru posesorii de smartphone-uri cu Android, utilizarea Tizen în locul Android Wear nu a facilitat vânzarea în masă a gadgetului.